Reisnieuws

12x Europa's leukste festivals (vervolg)

Gepubliceerd: 31 mrt 2012
1

De zomer is het festivalseizoen bij uitstek. Waar zich wat afspeelt, vind je in deze lijst topbestemmingen voor festivalliefhebbers, allemaal binnen Europa. Zo hoef je niet eerst een halve wereldreis af te leggen, voor je buiten onder de zon kunt genieten van live muziek, theater, lekker eten en drinken, en al het andere wat een festival zo bijzonder maakt!


6. Bestival, Isle of Wight, Engeland (6 – 9 september)
Sinds 2004 wordt er in het recreatiepark Robin Hill te Isle of Wight het Engelse Bestival gehouden. Dit festival trok bij de eerste editie 10.000 man, maar dat aantal wordt al ruim overschreden tot meer dan 60.000 bezoekers. Bestival heeft een eigen politieke, sociale en ethische overtuiging waarbij ecologisch bewustzijn en groen denken een belangrijke rol spelen. Op het festival is daarom ook een grote verscheidenheid aan vegetarische gerechten te verkrijgen.
2012.bestival.net/


5. Into the great wide open, Vlieland, Nederland (7 – 9 september)
Het mag dan al uitverkocht zijn, toch is Into the Great Wide Open een festival dat in deze lijst niet mag ontbreken. Dit jaar staat de band Franz Ferdinand op het festival, met naast muziek ook allerlei activiteiten voor kinderen en volop aandacht voor beeldende kunst en film. Wil je alvast een voorproefje voor als je er volgend jaar wel op tijd bij bent, ga dan naar Into the Spring in het weekend voor Koninginnedag, op zaterdag 28 en zondag 29 april. Een soort Into The Great Wide Open, maar dan in het klein.
www.intothegreatwideopen.nl


4. Festival d'Avignon, Svignon, Zuid-Frankrijk (7 – 28 juli)
Het grootste, jaarlijkse theaterfestival van Frankrijk vind je in het zuiden, in Avignon. Het festival bestaat uit twee delen: het “In??-gedeelte met een officieel podium voor de grootste theaterproducties uit Frankrijk en de rest van Europa, en het “Off??-gedeelte met optredens van nog onbekende artiesten. Het hoogtepunt van het “In??-gedeelte is de uitvoering op de binnenplaats van het pauselijk paleis.
www.festival-avignon.com


3. Midnight sun festival, Sodankyla?, Finland (13 – 17 juni)
De langste dag van het jaar staat in Finland in het teken van film. Dan vindt het Midnight Sun Festival plaats waarbij bezoekers worden getrakteerd op zo'n 70 films van Finse en internationale regisseurs (ondertiteling is Engels!) Jaarlijks komen er ongeveer 20.000 bezoekers af op dit evenement, waar naast films filmgerelateerde seminars plaatsvinden, en ook ruimte is voor muziek. Het plaatsje Sodankyla?, midden in Lapland, ligt op een uur rijden afstand van Rovaniemi, dat weer per vliegtuig vanuit Helsinki is te bereiken.


2. G! Festival, Faroër (19-21 juli 2012)
Ooit begonnen als klein muziekfeest met louter lokale acts, maar tegenwoordig een ultrahip festival dat internationaal aan de weg timmert. De sfeer lijkt op dat van geen ander festival omdat het direct op het strand van Gota plaatsvindt en dit dorpje weinig accommodatie heeft - de lokale bevolking springt dan ook bij.
www.gfestival.com


1. Rockness, meer van Loch Ness, Schotland (8-10 juni 2012)
Rockness heeft dit jaar de prijs gewonnen van beste klein festival in Engeland. Het festival wordt jaarlijks gehouden vanaf 2006 aan het bekende meer van Loch Ness, vandaar ook de naam "Rockness". De muziekgenres die je op dit 35.000 man grote festival tegenkomt zijn vooral electro, dance en indie optredens.
www.rockness.co.uk

Hoofdbeeld door: Anne Helmond


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

JustInsane71

Door: JustInsane71 • Geplaatst op

Ik heb wel wat ideetjes opgedaan!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.