Reisnieuws

7 x wereldse gezinsuitjes

Gepubliceerd: 07 apr 2012
0

Wat doe je op reis met de kids? Om het tropisch zwemparadijs af te wisselen met een leuk evenement, check je van te voren de lokale uitagenda. Columbus geeft je vast een paar tips cadeau. Van Schotland tot Amsterdam, dit zijn de leukste uitjes van het moment.


Edinburgh International Science Festival – Edinburgh, Schotland (30 maart tot 15 april)
Op dit mega-evenement komen jaarlijks 175.000 mensen af. Als je met kinderen een leuke, maar leerzame dag wilt hebben, is het Edinburgh International Science Festival met allerlei workshops en shows zeker de moeite waard. Op twintig locaties in Edinburgh kun je alles te weten komen over uiteenlopende onderwerpen zoals koken of de toekomst van het klimaat.
www.sciencefestival.co.uk


Geboorte van Rome – Rome, Italië (21 april)
De eeuwige stad Rome bestaat al sinds 753 BC en dat wordt elk jaar nog gevierd! Met grote parades, gladiatorenshows, vuurwerk, concerten, traditionele Romaanse banketten en voordrachten door de stad heen, is april een leuke periode om Rome te bezoeken met het gezin. Tip: bezoek 's avonds gratis het verlichte Forum Romanum.
Programma


Torino Comics & Games – Lingotto Fiere, Turijn, Italië(13, 14 & 15 april)
Stripboeken en spelletjes zijn voor alle leeftijden en dus leuk voor het hele gezin. Half april wordt er in Lingotto Fiere de Comics & Games conventie gehouden met verschillende exposities én kans om kennis te maken met stripboekschrijvers. Voor de liefhebbers van Star Wars en van Japanse stripboeken is er zelfs een apart gedeelte op de conventie.
www.torinocomics.com

Hamburger Dom
De Hamburger Dom is de grootste kermis in Noord-Duitsland. Drie maal per jaar vindt op het Heiligengeistfeld de lente-, zomer- en wintereditie van deze kermis plaats. Naast achtbanen, wildwaterbanen en andere kermisattracties zijn er op deze geweldige kermis ook speciale attracties voor kinderen aanwezig. Zoek de hoogte op in het reuzenrad, beleef een spannend ritje in de achtbaan of draaimolen, of waag een gokje aan de gokkasten tijdens de Hamburger Dom in Hamburg!


Dinosaurustocht in het Crystal Palace Park, Londen, Engeland
De "monstertrail" in het Crystal Palace Park spreekt bij kinderen altijd tot de verbeelding. Maar iets klopt er niet aan de 'monsters'. Het park dateert uit de 19e eeuw, in de tijd dat de fossielen van deze prehistorische reuzen niet geheel natuurgetrouw werden geïnterpreteerd. Historisch gezien is het leuk te weten hoe mensen destijds dachten dat de dino's eruit zagen. Wel ontbreken er een aantal bekende dinosaurussen, zoals de T-rex en Stegosurus, omdat deze simpelweg nog niet ontdekt waren in de Victoriaanse tijd.

Kinderkookkafe, Amsterdam
Het Kinderkookkafe in Amsterdam is een ideaal uitje voor (creatieve en al dan niet hongerige) kinderen, waar ze naast leren koken ook leren hoe je moet bedienen. Je kunt er dagelijks binnenlopen voor een activiteit, er een kinderfeestje vieren of je spruit inschrijven voor een cursus.
www.kinderkookkafe.nl

Hoofdbeeld door: jessicamulley @ Flickr

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
10 x werkend de wereld zien

Veel mensen zien werk en vakantie als twee afzonderlijke elementen en realiseren zich niet dat ze dat ook kunnen combineren. Hoewel er meer opties voor studenten zijn, zijn er ook verschillende mogelijkheden voor de ervaren werknemers of reizigers...

1
Reisnieuws
Door: Marianne Hin
Vliegangst: wat doe je eraan?

Als je vliegtuigen ziet, krijg je het al benauwd. Je moet er niet aan denken om in een kist door de lucht te moeten vliegen. Veel mensen laten hun dromen schieten vanwege vliegangst.

2
Reisnieuws
Nederland vakantieland!

Wie denkt dat Nederland een saai vakantieland is, heeft het mis. Buitenlanders zien Nederland namelijk als een gastvrij land dat geschikt is voor een kort verblijf. Buitenlandse toeristen die in ons land waren, komen graag nog eens terug.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.