Reisnieuws

De 10 meest extreme attracties ter wereld

Gepubliceerd: 06 apr 2012
0

Life is a rollercoaster. Voor de echte thrillseeker geldt dit letterlijk. Zij zijn constant op zoek naar een nog hogere, en extremere attractie. Ook uitgekeken op de standaard achtbaan? Zet een bezoek aan een van deze pretparken dan op je verlanglijst!


Eejanaika - Fuji-Q Highland, Fujiyoshida, Japan
Op de X2 na, is dit de enige andere 4D-rollercoaster ter wereld. Ook deze ride heeft bochten van 360 graden en speciale wagentjes waarbij je tegen de zijkanten wordt gedrukt tijdens de rit. Vergeleken met de X2 is deze rollercoaster een stuk hoger en langer, met als verrassend extraatje een uitzicht op Mount Fuji. Hoewel je daar maar eventjes van kunt genieten.


Tower of Terror – Dreamworld, Gold Coast, Australië
In het afgelegen Gold Coast in Australië ligt de op vier na snelste achtbaan ter wereld. Met krachten van 4G klim je omhoog om vervolgens met maar liefst 160 kilometer per uur van 115 meter naar beneden te vallen.


Expedition GeForce - Holiday Park, Haßloch, Rhineland-Palatinate, Duitsland
Deze rollercoaster in Duitsland is een grote favoriet op de lijst van beste rollercoasters ter wereld. Wat heeft GeForce de liefhebber te bieden? Krachten van 4.5G, een hoogte van 62 meter, snelheden van meer dan 120 kilometer per uur.


Maverick - Cedar Point Amusement Park, Sandusky, Ohio
Cedar Amusement Park in Ohio staat bekend om zijn vele rollercoasters. Maverick mag dan niet de snelste zijn met zijn ruim 110 kilometer per uur, maar heeft wel de meeste dalingen en heftigste bochten. Deze in totaal 21 miljoen dollar kostende attractie is met 2.5 minuten voor een rit redelijk lang te noemen.


Superman Ride of Steel - Six Flags New England, Agawam, Massachusetts
Van deze rollercoaster zijn er drie verschillende versies in Amerika: eentje in Darien Lake (NY), Six Flags American (Maryland) en Agawam (Massachusetts). De Superman Ride of Steel wint elk jaar de award voor beste rollercoaster van Amerika. Hij haalt snelheden van meer dan 120 kilometer per uur, heeft een val van bijna 70 meter naar beneden, gaat door een tunnel en bestijgt een paar heuvels. Ook leuk: per rit haal je 10 seconden aan totale gewichtloosheid!Hoofdbeeld door: OliverN5

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Jane Roos
Extreme vakanties: op of over het randje

Is voor jou geen berg te hoog en geen inspanning teveel? Voel jij je pas echt alive als jij de uitersten opzoekt? Voed de adrenalinejunk in jezelf met een van deze extreme vakanties, en geef de thuisblijvers het nakijken. Maar pas op: kan een nóg...

0
Reisnieuws
Meest bizarre pretparken

Iedereen is vast wel eens in een pretpark geweest. Zeker als je kinderen hebt, zijn deze gelegenheden zo goed als onvermijdelijk. Maar dat amusementsparken niet alleen voor kinderen zijn bedoeld, bewijzen deze 5 meest bizarre pretparken.

1
Reisnieuws
Ultieme pretparken

Disneyland, Six Flags, Movieworld. Been there, done that. Waar kun je nog meer terecht als pretparkliefhebber? Columbus ging op onderzoek uit en presenteert drie pretparken waar je (hopelijk) nog nooit van gehoord hebt.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.