Reisnieuws

10 tips om voordelig te vliegen

Gepubliceerd: 05 apr 2012
8

Columbus geeft de slimme reiziger graag advies over de meest voordelige manier van tickets boeken. Dit lijstje van tien punten voor extra voordeel werd onlangs gepubliceerd in het magazine van de Consumentenbond. Voor wie het heeft gemist, hierbij een samenvatting.

1. Boek (juist) niet te vroeg.
Als je niet tijdens het hoogseizoen (juli en augustus) of tijdens feestdagen hoeft te vliegen, is het niet nodig om meer dan een half jaar van te voren te boeken. De prijzen veranderen tussentijds en zijn afhankelijk van de hoeveelheid boekingen. Als er weinig geboekt wordt, zijn er veel stoelen over en daalt de prijs van een ticket.

2. Zoek naar 'flash sales'
Voorheen kon je tussen het hoog- en laagseizoen goedkopere tickets kopen, maar nu moet je het hebben van zogenaamde 'flash' aanbiedingen. Via nieuwsbrieven, advertenties in kranten en tijdschriften kun je deze aanbiedingen vinden die vaak maar kort gelden. Houd dus de website van luchtvaartmaatschappijen in de gaten voor dit soort aanbiedingen waarbij je wel binnen twee tot zeven dagen moet boeken.

3. Kijk ook naar buitenlandse tickets
Wie naar Azië, Afrika en de Pacific wil vliegen, doet er goed aan om de maatschappijen uit het Midden-Oosten te checken: Etihad, Emirates, Qatar en Oman Airways. Deze hebben vaak voordelige aanbiedingen. Ook slim is om een Duitse of Belgische website te raadplegen, zoals tbooker.de, mcflight.de, joker.be of connections.be, om tickets te boeken voor een lager tarief. Ook het zusje van ArkeFly is een goede website voor lage tarieven: jetairfly.com

4. Denk mondiaal
Soms is het voordeliger om bij een verre reis je tickets niet bij één en dezelfde maatschappij te kopen. Boek bijvoorbeeld één ticket naar een grote stad en dan een apart ticket met een lokale budgetairline. Scheelt veel geld, en levert soms als dubbel voordeel een gratis stop-over in een wereldstad op.

5. Bekijk meerdere websites
Staar je niet blind op maar één ticketsite. De regel is: raadpleeg minimaal twee Nederlandse online aanbieders en vergelijk deze met internationale websites zoals Skyscanner , Kayak of Hipmunk. Kortom: maak er een sport van zo goedkoop mogelijk uit te zijn.Nog voordeliger tickets boeken? Cheaptickets.nl geeft Columbus-abonnees €25 korting per boeking (onder vermelding van de actiecode).
http://www.columbusmagazine.nl/special/1293/abonneevoordeel.html

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
10 Voordeel tips voor mobiel internet op reis

Veel reizigers willen juist even níet bereikbaar zijn, maar mobiel internet heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Alleen, hoe doe je het zo goedkoop mogelijk?

0

Reacties van bezoekers Reageer

printil

Door: printil • Geplaatst op

Heb toevallig gister een vliegticket geboekt. tot mijn verbazing had D-reizen de scherpste aanbieding ! Zij hebben dan ook laagste prijsgarantie. (via internet dan). Er was nog een engelstalige website (sorry naam is me even ontschoten) die was ook goedkoper dan de rest en ook een 10tje goedkoper dan d-reizen maar heb het toch maar bij die laatste gedaan. Vind het nl. wel een lekker idee voor als er wat is ofzo. Er zit hier ook een filiaal in de stad waar ik dan met vragen binnen kan lopen.

REDACTIE

Door: REDACTIE • Geplaatst op

@ Talldutch: bedankt voor je oplettendheid! We hadden hier al meer vragen over gehad.. Het staat er nu wel goed op. Sorry voor de verwarring!

talldutch

Door: talldutch • Geplaatst op

Vervolg:

3) En kijk niet alleen naar de beste dag om te boeken, maar ook naar de beste dag om te vliegen! Een dag eerder of later vertrekken of terugkomen kan zomaar enkele tientallen euro's schelen (vooral op kortere routes). Zeker lonend als je vrij bent om je reisdata te kiezen.

4) En voor de mensen die slechts 1 kant op hoeven: controleer zeker de prijs van een retourtje t.o.v. een enkeltje. In 99% van de gevallen is een retourticket vele malen goedkoper!!
Onthoudt wel dat door de komst van de automatisering en e-tickets het tegenwoordig bijna niet meer mogelijk is alleen gebruik maken van het retourdeel van het ticket. Als je geen gebruik maakt van het heendeel, dan schrapt men je als passagier voor de terugvlucht.
Dus door een retourticket te boeken van A naar B om van B naar A te komen, lukt bijna niet meer. Check de Algemene Voorwaarden!

talldutch

Door: talldutch • Geplaatst op

Nog een paar tips:

1) Wees creatief in het vinden van alternatieve routes. Beperk je niet tot 1 vertrek- of aankomstplaats, maar probeer verschillende vliegvelden in de ruime omgeving. Als je tijd hebt, kan je dat bijzonder veel schelen. Daarnaast is een trein- of busreis in het land van bestemming naar je oorspronkelijke doel vaak erg leuk.

2) Als je prijzen opzoekt, speel dan ook met het aantal passagiers. Bij RyanAir bijvoorbeeld zijn tarieven regelmatig lager als je het tarief voor 1 persoon opzoekt dan als je zoekt voor 2 personen (veel weekendjeweg-reizigers reizen tenslotte samen). Kijk dan vervolgens of het loont om 2* 1 ticket te boeken i.p.v. 1* 2 tickets.

talldutch

Door: talldutch • Geplaatst op

Redactie: hierboven staat een serieuze fout!!

De korting is € 25,- per boeking, NIET 25%. Graag aanpassen....

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.