Reisnieuws

Beste stadsstranden ter wereld - deel2

Gepubliceerd: 30 mrt 2012
1

Bekijk hier de overige top-stadsstranden 5 t/m 1 ter wereld.


5 Venice Beach, Los Angeles
Wie kent dit bekendste strand van LA nou niet? In de jaren '70 op de kaart gezet als 'Muscle Beach' door Arnold Schwarzenegger, die er zijn trainingssessies hield. Naast bodybuilders zie je talloze andere figuren aan de lange 'Ocean Front Walk' promenade voorbijkomen: skaters, straatartiesten, rolschaatsers, fietsers en natuurlijk toeristen.


4 Ipanema, Rio de Janeiro
Dit mooie witte zandstrand in Rio de Janeiro ligt tussen twee grote bergen in, genaamd 'Dois Irmãos', oftewel de twee broers. Vooral in de weekenden en op feestdagen wordt het strand overspoeld met lokale toeristen die daar een paar dagen overnachten. Behalve het strand, is een andere trekpleister de Avenida Atlantica met allerlei winkeltjes, restaurants en uitgaansgelegenheden.


3 South Beach, Miami
Voordat de tv-serie Miami Vice een hit werd, was South Beach een criminele plek waar de bewoners 's avonds de deur niet uitgingen, en waar hotels leeg stonden. Eind jaren '80 kwam hier verandering in. Niet alleen fans van de serie kwamen op het strand af, ook de mode-industrie vestigde zich hier. Nog steeds is Miami Beach superhip en kun je er flink uitgaan in een van de vele clubs.


2 Waikiki Beach
Waikiki Beach is waarschijnlijk het eerste strand waar je aan denkt als je het over Hawaï hebt. Met de Diamond Head vulkaan op de achtergrond, een strakke blauwe lucht en een aangenaam klimaat is het een idyllische plek. Helaas is Waikiki ook het drukste strand van Hawaï met veel vijfsterrenresorts langs het 2.5 kilometer lange strand.


1 Copacabana, Rio de Janeiro
Copacabana ligt midden in het centrum van Rio de Janeiro en is een van de bekendste stranden ter wereld. Vanaf het strand zie je de kegelvormige Suikerbroodberg die symbool staat voor de stad. Het strand zelf is vier kilometer lang, met daaraan allerlei hotels, winkels, bars, restaurants en nachtclubs, die dag en nacht open zijn.
Columbus Citytrip Special voor slechts € 5,95

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Roberto14

Door: Roberto14 • Geplaatst op

Toch wel érg jammer dat het "porto da Barra" strand in Salvador da Bahia (Brazilië) hier niet bij staat. Dit is absoluut het gezelligste strand van de wereld. Misschien wat minder mooi, maar het is wat mij betreft hét voorbeeld van een echt stadsstrand.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.