Reisnieuws

Gratis vermaak op internationale vliegvelden

Gepubliceerd: 23 mrt 2012
1

Op de meeste vliegvelden valt weinig te beleven. En al helemaal niet zonder je portemonnee te trekken. Om jezelf te vermaken tijdens een lange stop-over, zijn een zakje chips voor drie euro of een uurtje Wifi voor tien euro vaak de enige opties. Maar er zijn uitzonderingen: op deze airports dood je de tijd voor nop.

Gratis films en games: Singapore Changi Airport
Changi Airport in Singapore is bij uitstek de plek voor gratis activiteiten. In terminal 3 vind je een grote bioscoop waar 24 uur per dag allerlei bekende films draaien en in terminal 2 kun je gratis gamen op de Xbox 360 en de Playstation 3. Verder bied de airport gratis wifi zodat je je eigen films kunt kijken op je laptop, of via een van de 500 beschikbare computers met internet.

Gratis Smithsonian Museum: Washington Dulles International Airport
Het mag dan niet helemaal gratis zijn, maar aan 50 dollarcent kun je je geen buil vallen. Je betaalt deze halve dollar voor de busrit naar het Udvar-Hazy museum, dat vanwege zijn omvang zeer de moeite waard is om te bezoeken. Het museum is verspreid over een aantal hangars waar je oude voertuigen zoals de SR-71 Blackbird, de space shuttle Enterprise en de Enola Gay – het vliegtuig dat de Hiroshima bom liet vallen – kunt bezichtigen. Daarnaast zijn er gratis rondleidingen en kun je vanuit een uitkijktoren naar het landen van vliegtuigen kijken.

Gratis bellen met Skype : Tallinn Airport, Estland
Skype is oorspronkelijk ontwikkeld door Estlandse programmeurs en geldt als het bekendste exportproduct van het land. Om die reden kun je vanaf april 2011 gratis skypen op het Estse vliegveld op speciaal daarvoor ingerichte skypeplekken. Zijn alle plekken bezet, dan kun je gebruikmaken van een van de 14 computers met internet of kun je met gratis wifi je eigen laptop gebruiken.

Gratis bibliotheek: Schiphol, Nederland
Het wachten op een volgende vlucht is in Amsterdam best aangenaam met een gratis bibliotheek binnen handbereik. In de collectie vind je veel Nederlandse literaire werken die naar het Engels zijn vertaald. Tijdverdrijf voor de bezoekers en reclame voor de Nederlandse cultuur in één! Verder zijn er in deze bibliotheek 25 iPads beschikbaar en is er vlakbij (tegen betaling) een deel van het Rijksmuseum te zien.

Gratis iPads: JFK International Airport, Terminals 2-3, Amerika
Terminal 4 van JFK Airport staat te boek als een van de slechtere vliegveldterminals in Amerika en om die reden zal het ook afgebroken worden. Tot die tijd heeft Delta 200 iPads beschikbaar gesteld om het leed te verzachten. Je vindt de iPads in restaurants en vlakbij de gates. En je kunt ze gebruiken om je eten te bestellen, of om even je mail te checken.

Gratis city tours: Taiwan Taoyuan International Airport, Taipei
Als je meer dan een paar uur moet wachten op Taoyuan in Tapei, dan mag je op kosten van het Taiwan Tourism Bureau een gratis ochtend- of middagtrip maken naar de stad. Met de ochtendtour bezoek je onder meer het centrum van de pottenbakindustrie en met de middagtour ga je langs de hoogste wolkenkrabber en het huis van de president. Ook op Changi in Singapore wordt een soortgelijke city tour aangeboden.

Smithsonian Museum:


Hoofdbeeld door: YoTuT @ Flickr

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Gratis vermaak in de duurste steden

Een citytrip lijkt altijd een prima middel om er even tussenuit te knijpen, maar de populaire steden voor een weekendje weg hebben vaak ook een groot nadeel: ze zijn hartstikke duur. Niet alleen het hotel en je eten en drinken kosten een bom duite...

2
Reisnieuws
Zo reis je licht en stressvrij

Als je reist, zul je ongetwijfeld naast alle plezier ook wel eens op een probleem stuiten, die je vooraf niet had kunnen overzien. Maar als je onderstaande vijftien tips in gedachten houdt bij de voorbereiding van je reis, minimaliseer je het risi...

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Schiphol biedt gratis WiFi

Gratis internetten terwijl je zit te wachten op het vliegveld: dat kan vanaf vandaag op onze eigen luchthaven Schiphol. Het vliegveld biedt gratis WiFi aan in de gehele terminal.

0

Reacties van bezoekers Reageer

vink39

Door: vink39 • Geplaatst op

Bij Schiphol staat vermeld dat de dependance van het Rijksmuseum tegen betaling zou zijn. Niets is minder waar, net zoals de Airport Library is ook het Rijksmuseum Schiphol gratis toegankelijk voor alle passagiers. Net zoals daarnaast het Airport Park (met voor een Europese luchthaven een unieke primeur..een buitenterras achter de douane) , en het Holland Casino..alles gratis toegankelijk...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.