Reisnieuws

Rare wetten in het buitenland

Gepubliceerd: 22 mrt 2012
0

Onschuldig kauwgom kauwend, kun je in Singapore flink in de problemen raken. En wie in Venetië duiven voert, wordt ook in de kraag gevat. Voor je op reis gaat, is het dus zaak om research te doen naar de wetten en regels van je bestemming. Wat mag wel en wat niet? Dit zijn wereldwijd de meest rare wetten.

Italië
1. Voer geen duiven
In Venetië is het illegaal om duiven te voeren, omdat de duivenpoep gebouwen vervuild. Wie toch de dierenvriend uithangt, hangt een boete van tussen de 50 tot 600 dollar boven het hoofd. Waar het vroeger een traditie was de nieuwsgierige duiven te voeren, is het nu totaal verbannen uit Venetië.

Tsjechië en Denemarken
2. Rij niet zonder je lichten aan te doen
In Nederland zijn we gewend op een zonnige dag zelf te kiezen of we met lichten aan willen rijden, maar in Tsjechië en Denemarken is het verplicht! Welk moment van de dag je er ook rijdt, de lichten moeten altijd aanstaan. De gedachte hierachter is dat je zo bewuster bent van het enorme verkeer om je heen.

Thailand
3. Vergeet je ondergoed niet
Hoewel het niet gebruikelijk is zonder ondergoed de straat op te gaan, geldt in Thailand een verbod op het zonder ondergoed de openbare ruimte te betreden. Een extra motivatie om genoeg schoon ondergoed mee te nemen op je reis naar dit Aziatische land!

Grenada
4. Geen kleding aan? Boete
Op het Caribische eiland Grenada kun je in de stad maar beter niet alleen in je bikini of zwembroek rondlopen, want je riskeert een boete van 270 dollar. Een duur tripje voor wie van het strand rechtstreeks de stad in wil gaan!

Singapore
5. Vergeet die verfrissende kauwgom
In Singapore is nergens kauwgom te krijgen en het kauwen op kauwgom kan je flink in de problemen brengen. Net als het voeden van vogels, spugen op de grond en het niet doorspoelen van het toilet overigens... De strenge regels van dit Aziatische land moeten ervoor zorgen dat de omgeving onberispelijk blijft.

Engeland en Frankrijk
6. Vergeet die afscheidskus
Hoewel er geen formele straf op staat, is kussen op de perrons van treinstations in zowel Engeland als Frankrijk niet toegestaan. De vele afscheidskussen zouden er namelijk voor zorgen dat de treinen vertraging oplopen!

Verenigde Arabische Emiraten
7. Eet niet tijdens de Ramadan
Heb je honger tijdens een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten? Tijdens de Ramadan kun je maar beter niet tijdens daglicht in het openbaar eten. Voor het drinken van een sapje riskeer je al een hoge boete, en voor het eten tijdens deze periode kun je zelfs de gevangenis ingaan.

Rusland
8. Rij niet in een vieze auto
Hoewel een precieze definitie van een ‘vieze’ auto moeilijk is te geven, kun je in Moskou al snel een boete krijgen van 100 dollar als je auto volgens de inspecteurs niet schoon genoeg is. Een bezoekje aan de autowasserette is dan ook geen overbodige luxe.Hoofdbeeld door: urban-patterns.blogspot.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Solo versus groepsreizen

In je eentje op reis gaan kan wel eens saai en eenzaam zijn, maar met een groep is het ook niet altijd even gezellig. Zowel alleen als met een groep reizen heeft zo zijn voor- en nadelen. Waar jouw voorkeur naar uitgaat is natuurlijk persoonlijk.

1
Reisnieuws
Lokale gebruiken: pas jij je aan?

Er bestaan zoveel vreemde gewoontes over de hele wereld. Maar de vraag blijft: moeten we ons ook werkelijk aanpassen aan die gebruiken? Als je reist, wordt je vaak toleranter omdat je meer weet over bepaalde gebruiken. Toch zijn er een aantal gewo...

0
Reisnieuws
Vijf opvallende visumeisen

Als je op vakantie gaat buiten Europa, moet je vaak van tevoren een visum regelen. Vooral bij een last minute vakantie kan het lastig zijn om nog op tijd aan een visum te komen. Naast de tijd die het kost worden er vaak ook nog een aantal vreemde ...

3

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.