Reisnieuws

On a budget: bier voor weinig

Gepubliceerd: 17 mrt 2012
2

Tel je op een gemiddeld terras in Parijs gemakkelijk vijf euro neer voor een biertje, zo niet als je wat verder de grens over gaat. Op de website Pintprice vind je de bierprijzen van zo'n 206 landen, gebaseerd op de gemiddelde prijs per pint (halve liter). Dit zijn de 10 goedkoopste landen om bier te drinken.


10.Congo €0.52
In Congo zijn Primus en Molovia de bekendste biermerken. Primus is eigendom van Heineken, getuige de ster in het logo. Een ander veel gedronken biertje in Congo is Tembo, ofwel: olifant.


9.Filipijnen €0.51
Drink in de Filipijnen Red Horse: een andere naam voor het Spaanse bier San Miguel, dat met een alcoholpercentage van 6.46% wat zwaarder bier is. De brouwerij San Miguel beheerst 90% van de biermarkt in de Filipijnen tegenover het onbekendere Asia Brewery, waar de biermerken Colt 45 en Lone Star vandaan komen.


8.Rwanda €0.45
Rwanda is een klein Afrikaans land met dito bierproductie. Het meeste bier wordt geproduceerd in buurland Congo. Het bekendste bier in Rwanda is van Nederlandse bodem: Primus en Mützig, beiden eigendom van Heineken. Daarnaast is het merk Skol verkrijgbaar.


7.Myanmar €0.45
In Myanmar wordt het merk Mandalay en het nog bekendere Myanmar Beer verkocht, dat ook wordt geëxporteerd naar Singapore.


6.Madagascar €0.45
Three Horses Beer (ook bekend als THB), met 5.4% alcohol, wordt gebrouwen door de Star Brewery in Madagascar. Liever een wat zwaarder biertje? Kies dan voor THB Special, met een alcoholpercentage van 6.2%.


5.Noord-Korea €0.45
In Noord-Korea kom je het Belgische Stella Artois op de drankkaart tegen. Daarnaast is het lokale Ponghak Lager bier te verkrijgen, gemaakt in een vroegere Engelse brouwerij.


4.Burundi €0.44
Nederlands bier vind je ook in Burundi! Premium Lagerbier van Amstel (eigendom van Heineken) en Primus Pils Lager, van een brouwerij die opereert onder Heineken.


3.Bhutan €0.43
Bhutan Premium Lager en het minder bekende Red Panda Weissbier zijn in Bhutan een voordelige keuze. Volgens Marc's Beer Collection zit Red Panda Weissbier wonderbaarlijk genoeg in een flesje van het Spaanse San Miguel. Dit levert een vreemde combinatie op van Duits Weissbier in een Spaans flesje, gebrouwen in Bhutan.


2.Panama €0.37
In Panama heb je niet veel keus: Je drinkt er Panama-lager, Atlas, Soberana of Balboa bierHet nationale Panama-lager is het bekendste bier, met in het logo dezelfde kleuren als de vlag: rood, wit en blauw. Echt lekker drink je er overigens niet; alle biersoorten hebben een slechte beoordeling op de website Rate Beer.


1.Tadzjikistan €0.35
Op nummer één van goedkoopste bierlanden staat Tadzjikistan met slechts €0.35 per halve liter. In Tadzjikistan drink je Sim-Sim, Dusti of TJ Beer. De brouwerij van Sim-Sim, Pivo Svetloe zegt zelf een grote afzetmarkt te hebben in Centraal Azië en 50% van het bier in Tadzjikistan te brouwen.

www.marcsbeercollection.com
www.pintprice.com

Hoofdbeeld door: hopsmagazine

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Jane Roos
10 buitenlandse drankregels

In Frankrijk drink je wijn, in Duitsland bier en in Rusland wodka. Klinkt simpel, maar schijn bedriegt...

0
Reisnieuws
Door: Jane Roos
Onvergetelijke dorstlessers

Wie wel eens wat nieuws wil proberen, waagt zich aan lokale drankjes. Maar wat als die gemaakt zijn van uitgespuugde en verrotte maïs of levensgevaarlijke kogelvis? De Columbus selectie van unieke, lokale dorstlessers. Proost!

0
Reisnieuws
Door: Nienke Balk
9 bizarre biersoorten

Een heerlijk koud biertje met een pizza-, bacon- of chilismaak? Het klinkt misschien een beetje gek, maar het bestaat echt. Columbus verzamelde tien wel héél bijzondere biersmaken afkomstig uit heel de wereld.

0

Reacties van bezoekers Reageer

PdeLange

Door: PdeLange • Geplaatst op

Ethiopie 0.21 ct voor 0.5 liter

jan10e2000

Door: jan10e2000 • Geplaatst op

Vietnam: 0.13 Euro

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.