Reisnieuws

Silent snow: zondag 18 maart op Nederland 2

Gepubliceerd: 13 mrt 2012
0

Op zondag 18 maart, 14.00uur zendt Nederland 2 de film Silent Snow uit, over de afbraak van de poolgebieden door persistente organische pesticiden (POP's). Boodschap van de film: wees er snel bij als je deze mooie gebieden nog intact wilt zien. De herhaling wordt op zaterdag 24 maart, 9.30uur uitgezonden.


De Inuit leven al eeuwen in balans met de natuur, maar hun omgeving gaat stilletjes achteruit. De uitgestrekte, witte poolvlaktes worden beschadigd door onafbreekbare giftige stoffen afkomstig uit de rest van de wereld. Pesticiden worden via de oceaan en de wind naar het noorden gevoerd en komen daar niet alleen terecht in de sneeuw, maar ook in het voedsel van de Inuit, met alle gevolgen van dien.

De film belicht het leven van de jonge Inuit Pipaluk, die de oorzaken van de vervuiling van haar land onderzoekt en op zoek gaat naar oplossingen. Ze reist hiervoor af naar andere werelddelen, en komt erachter dat milieuvervuiling overal aan de orde is. Ook het fenomeen global warming passeert de revue als een groep Inuits, die zich per hondenslee verplaatsen over het steeds dunner wordende ijs, wordt gevolgd. Bekijk hieronder de trailer.
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
EcoJet voor easyJet

Als je een citytrip gaat maken met easyJet hoef je je vanaf 2015 minder druk te maken om het milieu. EasyJet heeft namelijk een nieuw vliegtuigconcept, de ecoJet, gepresenteerd. Dit superschone vliegtuig wordt 25 procent stiller dan de huidige gen...

0
Reisnieuws
Toeristenstop Antarctica

Antarctica is niet het meest voor de hand liggende continent om naartoe te reizen. Toch zijn er met 37.000 toeristen eigenlijk nog te veel toeristen in de grote, ijzige wildernis. En daarmee stijgt de bezorgdheid van de Indiase overheid over de mi...

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Klimaatdiscussie rond

Het klimaatpanel van de Verenigde Naties heeft vrijdag een akkoord bereikt over maatregelen tegen de verandering van het klimaat. Later deze dag is het VN-klimaatrapport nog officieel bekrachtigd vanuit Bangkok.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.