Reisnieuws

Vliegvelden waar je 's nachts niet wilt stranden

Gepubliceerd: 11 mrt 2012
4

Elk jaar maakt de website Sleeping Airports een top-10 van slechtste vliegvelden ter wereld om te stranden. Voor de selectie zijn de faciliteiten van het vliegveld en de 4 C's van belang geweest: comfort, conveniences, cleanliness en customer service. Dit zijn de vliegvelden die een plek op de lijst hebben 'verdiend'.

1 Manila International Airport
Op het eerste gezicht ziet het er netjes uit, maar in werkelijkheid is het een zooitje: lange rijen, vieze wc's en bouwvallige toestanden. De oude Terminal 1 op het vliegveld in Manila is in zeer slechte staat waardoor delen van het plafond vorig jaar naar beneden kwamen. Bij een lange tussenstop kun je beter je ogen open houden, voor je het weet worden je waardevolle spullen gestolen. Wanneer je je reispapieren moet laten controleren, wordt je regelmatig opgelicht en wil het personeel geld zien.
Eén pluspuntje: na bekendmaking van deze top-10 is er een investering van 19 miljoen euro toegezegd om 'enkele verbeterpunten' aan te brengen.

2 Parijs Beauvais
Tussen half 12 's avonds en half 7 's ochtends heb je een probleem op Parijs Beauvais: het vliegveld sluit en iedereen moet eruit. Noodgedwongen slapen de gestrande reizigers bij de schuifdeuren, of in de velden vlakbij het vliegveld. Reizigers met een tent in hun bagage kunnen daar dus meteen gebruik van maken.

3 Reykjavik Keflavik
Net als op Parijs Beauvais, moet je hier wegwezen als het nacht wordt. Met wat mazzel laten de bewakers je in het koude gebouw zitten, maar dan moet je wel je ogen open houden. Ook zijn er geen restaurantjes of andere plekken open om 's nachts wat te eten of drinken.

4 Bergamo Orio al Serio
Slapen op dit vliegveld? Vergeet het maar. Met enorm veel herrie, drukte en rondlopende mensen blijf je de hele nacht wakker.

5 Kiev Airport
Al jarenlang staat Kiev Airport slecht bekend en gaan de meest vreselijke verhalen de ronde. De meeste overlast wordt veroorzaakt door immens smerige wc's, het ontbreken van een bar of andere eetgelegenheden, het schreeuwend tekort aan zitplaatsen en een slechte service voor passagiers die er lang moeten wachten...

6 Frankfurt Hahn Airport
Met weinig zitplaatsen, ongemakkelijke kuipstoeltjes en weinig andere faciliteiten is Frankfurt Hahn Airport meer een vliegveld voor budgetairlines. Om te kunnen slapen, ben je op de vieze vloer te midden van alle drukte aangewezen.

7 London Luton Airport
Een ijskoud vliegveld met schreeuwerige omroepberichten en weinig faciliteiten en service. Ook op deze airport worden reizigers geacht op de grond te zitten, of op hun koffer, bij gebrek aan voldoende zitgelegenheden. En dat betekent ook op de vloer slapen als je daar gestrand bent.

8 Pisa Airport
Nog een vliegveld dat 's nachts (tijdelijk) sluit. Van 1 tot 4 word je buiten gezet bij Pisa Airport. Armzalige reizigers die eindelijk de slaap hebben kunnen vatten in het veld bij het vliegveld, worden gewekt door de watersproeiers, om vervolgens kletsnat aan hun vlucht te beginnen.

9 Paris Charles de Gaulle Airport
In 2010 kreeg Charles de Gaulle nog het predikaat 'slechtste vliegveld ter wereld'. Na een aantal aanpassingen is de airport inmiddels in waardering gestegen en staat nu op nummer 9. Zo kun je in terminal 3E goed de nacht doorbrengen, zonder bang meer te hoeven zijn voor ongedierte, beroving of acute hongersnood.

10 Los Angeles Airport
Elke passagier op Los Angeles Airport wordt door de onbeschofte immigratie en security medewerkers behandeld als een potentiële terrorist. Daarnaast nodigen de weinige zitplaatsen en het defecte en smerige sanitair ook niet uit tot een ontspannen nachtje slaap.Hoofdbeeld door: robbiee @ Flickr


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Eersteklas dineren op vliegveld

Koffers ingecheckt, tax-free aankopen ingeslagen, de gate opent pas over een uur, dus... Eten dan maar! Het vliegveld is tegenwoordig een halve stad met een breed scala aan winkels en eetgelegenheden. Maar een eersteklas maaltijd nuttigen? Ho maar...

1
Reisnieuws
Zo kom je snel door controles

Vaak moet je al lang wachten om je bagage in te kunnen checken bij de balie op het vliegveld. Dan is het niet fijn als je daarna nog in de rij kunt gaan staan om door de veiligheidscontrole heen te komen. Met deze vijf tips vlieg je er zo langs.

0

Reacties van bezoekers Reageer

pdanielse

Door: pdanielse • Geplaatst op

Leuk altijd die lijsten. Ach ik zie het als bladvulling. Ben op Reykjavik, LA, Kiev, Londen en Bergamo geweest. Herken er weinig in, geen problemen gehad. Reizen is afzien, toch!

queenie2002

Door: queenie2002 • Geplaatst op

Ik mis Egypte in de rij van 10

Nu al jaren geleden (jaartje of 10) maar destijds leek het meer op een vuilnisbelt dan op een vliegveld. Nog nooit had ik zo iets smerigs gezien! (Hurghada)
Hopelijk is het in de tussentijd verbeterd.

Obiwan

Door: Obiwan • Geplaatst op

Ik heb ook niks te mopperen over LAX.
Mijn slechtste vliegveld: Odessa. 10x geweest en 10x om te janken.
Alles wat hierboven staat bij elkaar en dan x 5

Buurvrouw

Door: Buurvrouw • Geplaatst op

Vorig jaar nog op LA geweest en eigenlijk herken ik niets van bovenstaande...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.