Reisnieuws

Duikersparadijs: de Rode Zee

Gepubliceerd: 10 mrt 2012 1
De warmste zee ter wereld ligt in het Midden-Oosten, grenst aan Egypte, Soedan, Ethiopië, Saudi-Arabië en Jordanië en is met zijn bijzondere onderwaterwereld een waar duikersparadijs. Maak kennis met de Rode Zee.
Door: Jane Roos
Duikersparadijs
De Rode Zee staat te boek als een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Gemiddeld duiken er duizenden mensen per dag in dit gebied. Onder water bevindt zich een wereld op zich, met meer dan 800 vissoorten, 44 soorten haaien en 200 koraalsoorten. Op de bodem van de zee ligt een vracht aan wrakstukken van gezonken schepen, wat het voor duikers nog aantrekkelijker maakt.

Klimaat & landschap
Het hele jaar door is het aangenaam warm rond de Rode Zee. De witte stranden, heldere zee en het woestijnlandschap maken van het geheel een perfect plaatje. In de woestijn kun je per quad of kameel een tour maken naar verschillende bedoeïenendorpen.

Historie
Volgens de bijbel zouden de Sinaï Berg (de plek waar Moses de tien geboden ontving volgens het Christendom, Jodendom en de Islam) en het klooster St. Catherine in de buurt gelegen hebben van de Rode Zee. Ook vind je hier de originele pelgrimsroute Ain Khundra, een tocht die van Jordanië naar de Sinaï Berg leidt.

Natuur
Op het land stikt het van de vogels die tijdens de jaarlijkse vogeltrek langs de Rode Zee komen. Er zijn 400 verschillende soorten te zien in dit gebied waarvan tweederde trekvogels zijn. Vanwege de matige warmte zijn het voor- en najaar de beste periodes om vogels te bekijken, maar ook in de winter en zomer zijn er nog genoeg achterblijvers te bewonderen.Hoofdbeeld door: RoelBeursken.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Duikersparadijs: de Rode Zee"

  • profile image comment

    Mis Israël in het rijtje?? Maar ook daar kun je toch echt de onderwaterwereld van de Rode Zee bewonderen!

    Door abytravel • geplaatst op 2012-03-14 12:01:59

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...

Staat een wildlife-ervaring bovenaan jouw bucketlist?

Ben jij een safari aan het plannen, maar staat er nog niet vast waar je naar toe gaat? Dan moet je zeker even ons nieuwe wildlifeboek raadplegen. Hierin vind je 15 van onze favoriete wildlife-ervaringen. 

Ben jij een safari aan het plannen, maar staat er nog niet vast waar je naar toe gaat? Dan moet je zeker even ons nieuwe wildlifeboek raadplegen. Hier...