Reisnieuws

's Werelds zeven nieuwe natuurwonderen

Gepubliceerd: 09 mrt 2012
0

Het Zwitserse 'New Open World Corp' heeft jarenlang campagne gevoerd waarbij wereldwijd gestemd mocht worden, om tot een nieuwe top-7 van natuurwonderen te komen. Zie hier de, soms verrassende, uitslag.


De Amazone
Het Amazone regenwoud strekt zich uit over de grenzen van negen Zuid-Amerikaanse landen, met name over Brazilië. De belangrijkste bron van leven hier is de Amazone rivier, met ruim 6500 kilometer de op één na langste rivier ter wereld. De duizenden planten, dieren, vissen en insecten vormen samen de grootste biodiversiteit op aarde.


Iguazu Falls, Argentinië/Brazilië
De Iguazu watervallen zijn een van de grootste in zijn soort. Je kunt deze 275 watervallen bewonderen op de grens tussen Argentinië en Brazilië. De 'Devil's Throat' is met 80 meter de hoogste van het stel. De watervallen worden omringd door twee subtropische nationale parken waar honderden diersoorten, sommige met uitsterven bedreigd, zijn te bewonderen.


Tafelberg, Zuid-Afrika
De drie kilometer lange Tafelberg is de bekendste bezienswaardigheid van Kaapstad. Vanaf deze berg op de westelijke kaap kijk je uit over Kaapstad. Het hoogste punt op de Tafelberg, op 1086 meter, is McLear's Beacon, ofwel het baken van McLear, vernoemd naar de man die dit deel als hoogste punt heeft gepeild. Ook aan de zijkanten van de berg valt wat te zien: de zogenaamde Duvelspiek aan de linkerkant en de Twaalf Apostelen en Leeukop aan de rechterkant.


Jeju eiland, Zuid-Korea
Het vulkanische eiland Jeju ligt op 130 kilometer voor de zuidkust van Korea. Met 1950 meter hoogte bevindt zich op Jeju de grootste, maar wel slapende, vulkaan van Korea, waarvan de lavagrotten zijn te bezichtigen. Daarnaast is er door de geïsoleerde ligging van het eiland een geheel eigen cultuur ontstaan, die verder nergens in het land voor komt.


Puerto Princesa Subterranean River, Filipijnen
Deze ondergrondse rivier – ook wel de St Paul's Subterranean River genoemd – ligt in het gelijknamige National park in de provincie Palawan in de Filipijnen. De ondergrondse rivier is de grootste bezienswaardigheid in het park en is met zijn lengte van 8.2 kilometer de langste ondergrondse rivier ter wereld. Vaar door deze grotrivier en bewonder de stalactieten en stalagmieten, voordat de rivier uitmondt in de Zuid-Chinese zee.


Halong Bay, Vietnam
Het fotogenieke Halong Bay in noordoost Vietnam is een wereld op zich. Met talloze kalksteeneilandjes die uit de zee opdoemen, is deze baai opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
De 3000 eilandjes die boven het water uitsteken zijn bovenop begroeid en hebben allerlei gekke vormen. Veel eilandjes zijn door de locals vernoemd naar hun vorm: Voi (olifant) of Ga Choi (vechtende haan). Sommige eilandjes zijn hol en hebben enorme grotten binnenin. Franse toeristen bezochten de bekende 'Grotte des Merveilles' in de 19e eeuw voor de stalactieten en stalagmieten en lieten er graffiti achter.


Komodo National Park, Indonesië
In het midden van Indonesië – tussen Sumbawa en Flores – ligt dit nationaal park dat bekend staat om de grote komodovaranen. Het park bestrijkt een gebied van ruim 1800 vierkante kilometer en bestaat uit drie grote eilanden: Komodo, Rinca en Padar. Het park is opgezet om de bedreigde komodovaranen te beschermen, samen met de vele andere bijzondere dieren die er wonen. Vanaf 1986 is het gebied opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.Beeld door: EstherB @ Flickrdeel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Solo versus groepsreizen

In je eentje op reis gaan kan wel eens saai en eenzaam zijn, maar met een groep is het ook niet altijd even gezellig. Zowel alleen als met een groep reizen heeft zo zijn voor- en nadelen. Waar jouw voorkeur naar uitgaat is natuurlijk persoonlijk.

1
Reisnieuws
De meest bedreigde bestemmingen

'Ooit wil ik daar nog een keer heen!' Het is een veelgehoorde smoes om niet naar de plekken te gaan waar je al jaren over droomt. De redactie geeft je de smoes om wel te gaan: de volgende bestemmingen bestaan waarschijnlijk niet lang meer.

1
Reisnieuws
De nieuwe eerlijke wereldkaart

Als alle landen in de wereld waren verdeeld op basis van oppervlakte en het aantal inwoners, dan zou de wereldkaart er totaal anders uit zien.

3

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.