Reisnieuws

Documentaire Kony 2012: tweet stopkony

Gepubliceerd: 08 mrt 2012
0

De door zichzelf uitgeroepen profeet en rebellenleider Joseph Kony ontvoert kinderen om ze te laten vechten in zijn verzetsleger tegen de overheid. De kindsoldaten zijn er slecht aan toe: verminking of seksuele uitbuiting zijn meer regel dan uitzondering. De documentaire Kony 2012 brengt deze misstanden wereldwijd onder de aandacht.

De afgelopen dagen is de online actie #stopkony gestart, met als doel de wereldwijde verspreiding van de documentaire Kony 2012. Initiatiefnemer van de actie is Invisible Children, een organisatie die het opneemt voor de kindsoldaten door het ware gezicht van Joseph Kony te laten zien.

De documentaire heeft in twee dagen tijd al meer dan vier miljoen hits opgeleverd en is ook opgemerkt door verschillende beroemdheden. Zo roept Rihanna haar fans via Twitter op de documentaire te bekijken: 'Even if its for 10 minutes. Trust me, you NEED to know about this!'


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
De meest bedreigde bestemmingen

'Ooit wil ik daar nog een keer heen!' Het is een veelgehoorde smoes om niet naar de plekken te gaan waar je al jaren over droomt. De redactie geeft je de smoes om wel te gaan: de volgende bestemmingen bestaan waarschijnlijk niet lang meer.

1
Reisnieuws
Columbus' 7 wereldwonderen

Afgelopen weekend werden in Lissabon de 'zeven nieuwe wereldwonderen' bekendgemaakt. Zeventig miljoen mensen wereldwijd hebben naar verluidt gestemd, maar het resultaat valt de Columbus-redactie tegen! Sommige wonderen staan terecht op de lijst, a...

3

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.