Reisnieuws

Gezond op reis: de Schiphol Apotheek

Gepubliceerd: 06 mrt 2012
0

Wist je dat je op Schiphol twee apotheken kunt vinden?

De zogenaamde Apotheek Schiphol Plaza en de Airport Medical Services zijn voor iedereen toegankelijk: voor medewerkers én reizigers. Je kunt hier terecht voor allerhande zelfzorggeneesmiddelen, voedingssupplementen, gezondheidsproducten als antitrombosekousen, insectenwerende middelen, pilletjes tegen reisziekte en malariapillen. Alle overige medicatie is alleen op recept van de huisarts verkrijgbaar.

Twee handige tips:
1. Wie buiten de openingstijden medicijnen wil afhalen, vindt zijn bestelling in een kluisje. De code van het kluisje ontvang je per sms.
2. Voor een last minute consult voor malariapillen geldt dat ieder consult apart dient te worden afgerekend. Reis je met meerdere personen, reken dan zelf uit hoeveel pillen je nodig hebt en houd het op één consult.

Openingstijden: 07.00 's ochtends tot 22.00 's avonds
Producten die niet in het assortiment aanwezig zijn en voor 12.00 besteld worden, kun je dezelfde dag na 18.00 ophalen (indien voorradig bij de groothandel).


Hoofdbeeld door: EssjayNZ @ Flickr
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
New York duurste ziekenstad

Ziek worden tijdens het reizen is nooit leuk, maar in New York is het helemaal verschrikkelijk. Deze stad is wereldwijd gezien de duurste locatie om in het ziekenhuis te belanden.

0
Reisnieuws
De grootste vlieggeheimen

Stewardess Sally vliegt met een van de beste maatschappijen van de Verenigde Staten en onthult een paar smeuïge geheimen van haar werkgever die angstvallig worden achtergehouden voor de onwetende passagier.

2
Reisnieuws
Helft reizigers ongevaccineerd

De helft van alle reizigers die naar een land buiten West-Europa gaan, laat zich niet vaccineren. Maar weinig mensen blijken te weten dat voorlichtingsinstanties bepaalde vaccinaties adviseren voor veel landen rond de Middellandse Zee.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.