Reisnieuws

Nakantie: 10 x in je nakie

Gepubliceerd: 02 mrt 2012
1

Amerikanen hebben het over 'nakation', wij noemen het nakantie: op vakantie in je nakie. Handig voor wie geen zin heeft in een overvolle koffer. De Columbus selectie 10 beste bestemmingen voor het ideale nakantieplezier.


1. The World Naked Bike Ride
Van Amsterdam tot New York, in 70 steden verdeeld over 20 landen stappen mensen naakt op de fiets tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement. Het naakt fietsen is niet alleen voor de lol, het is tegelijk een protest tegen de overheersing van auto's in de straten.


2. Englischer Garten
Europa's grootste stadspark vind je in de Duitse stad München. Op zonnige dagen is het in de vele biergartens en eettentjes die het park telt een drukte van belang. Wat opvalt aan de bezoekers aan het park is dat een groot deel ongekleed gaat: naturisten zijn hier toegestaan. Zij mogen in een apart deel naar hartenlust zonnebaden.


3. The World Body Painting Festival
Het World Body Painting Festival in Oostenrijk geldt als meest kleurrijke kunstevenement in zijn soort. Het is een ontmoetingsplek voor veel artiesten, fotografen en muzikanten, die slechts gehuld in een dun laagje verf als wandelende kunstwerken rond paraderen.


4. Cap d'Agde
In Cap d'Agde aan de Franse Rivièra, in de volksmond The naked capital of the World, is het dragen van kleding een keuze. De ontspannen sfeer in combinatie met de geweldige ligging aan het Middellandse-Zeegebied maakt deze stad tot een paradijs voor de naakte vakantieganger.


5. Haulover Beach
Nu het bloot zonnebaden steeds meer in zwang raakt bij Amerikanen is het legaliseren van een speciaal naaktstrand het enige antwoord. Liefhebbers van het naturisme uit de VS en Canada komen in groten getale naar het zonnige Miami om daar in hun nakie te genieten van zon, zee en strand.


6. Naked Cruise
Acht dagen lang naakt doorbrengen op een cruiseschip, dat kan aan de Kroatische kust. Samen met een groep medestanders kunnen nudisten genieten van de warme zon en een frisse duik in de azuurblauwe Adriatische zee. De organisatie Waterways biedt hiervoor twee verschillende naaktcruises aan.


7. Burning Man festival
De Black Rock woestijn in de Amerikaanse staat Nevada verandert eens per jaar in één grote chaotische, muzikale, drukke bedoening. Rond de 40.000 mensen van allerlei pluimage komen op dit culturele evenement af, waar niets te gek is en waar alles mag. Dus ook het rondlopen zonder kleren.


8. Kotiharjun Sauna
In de Finse stad Helsinki bevindt zich de moeder aller sauna's: sinds 1928 vind je hier de enige overgebleven traditionele hout gestookte sauna. Puur genieten in je nakie.


9. Ooedo-Onsen-Monogatari Hot Spings
Toeristen dompelen zich maar wat graag onder in het mineraalrijke water van de Ooedo-Onsen-Monogatari Hot Springs: een park vol stoombaden in traditionele Japanse stijl. Het dragen van kleding is hierbij optioneel.


10. Ayana Resort & Spa
Om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen, biedt Bali met het Ayana Resort Spa een wel heel goede oplossing. Aan de zuidkant van het eiland, aan de rand van een klif, ligt dit villaparadijs met uitzicht op zee, die naked spa behandelingen aanbiedt waar niets tegen op lijkt te kunnen.


Hoofdbeeld door: Bland718 @ Flickr
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Festival naakte Japanners

Negenduizend Japanse mannen hullen zich een keer per jaar in een fundoshi, een soort sumo worstelaars-luier, en vechten om twee houten stokjes om die vervolgens in een grote berg rijst te steken. Volksgekte? Nee, traditie. Dit doen zij ter ere van...

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Zesde naakt-actie voor stieren

Het ‘Naakte Mensenrennen’ moet als goed alternatief gezien worden voor de stierenrennen in Spanje, vindt PETA, oftewel People for the Ethical Treatment of Animals. Deze dierenrechtenorganisatie wil dat de wrede stierenrennen uiteindelijk helemaa...

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Iceman halfnaakt op de Everest

Half naakt en bij dertig graden onder nul de Mount Everest beklimmen. Zonder extra zuurstof, gehuld in een korte broek, muts, hand- en bergschoenen. Een april start dit nieuwe avontuur van Wim Hof uit Amsterdam, houder van negen ‘kourecords’. “...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Madeleine

Door: Madeleine • Geplaatst op

Nog veel meer naturistische informatie staat op http://www.puuropreis.nl/naturisme.html
Columbus en Puur kunnen zo samen een heel mooi bloot dossier opstellen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.