Reisnieuws

Beslis zelf: naast wie wil je niet zitten in het vliegtuig?

Gepubliceerd: 28 feb 2012
1

Wil jij op internet ook even checken of je niet naast een tientonner hoeft te zitten op je 12-uur durende vlucht? Goed nieuws: in de toekomst kun je zelf je buurman of buurvrouw kiezen.

KLM maakte begin deze maand bekend dat ze zich meer gaan richten op social media. De zogenaamde Meet & Seat-service is zelfs door internationale nieuwszenders opgemerkt.
Met Meet & Seat kun je in de toekomst op basis van LinkdIn en Facebook zelf uitkiezen naast wie je wilt zitten. Ook zou je van te voren vast met elkaar kennis kunnen maken.
De pilot voor deze service vindt plaats op vluchten tussen Amsterdam, San Francisco, New York en São Paulo.

De KLM maakt de Meet & Seat-service alleen beschikbaar voor internationale vluchten. Vanaf 90 dagen tot 48 uur van te voren kun je je vluchtmaatje uitkiezen, door persoonlijke gegevens te delen via social media-kanalen. Hierbij bepaal je zelf welke informatie je wilt delen op de pagina 'Manage mijn Boeking' van de KLM website. Vervolgens kun je online op de plattegrond van het vliegtuig zien wie er nog meer aan Meet & Seat meedoen.

Niet iedereen reageert positief op deze nieuwe online service, het zou namelijk schending van de privacy zijn. KLM beweert dat dit niet het geval is: je bepaalt zelf of je meedoet, de gegevens zijn alleen beschikbaar voor andere deelnemers, en de gegevens worden veilig opgeslagen en na de vlucht verwijderd.

Bij Meet & Seat ben je dus zelf verantwoordelijk voor wat je met anderen deelt. De kans dat je naast iemand komt te zitten met dezelfde interesses neemt door deze service toe. Of je gevrijwaard zult zijn van een hinderlijk snurkende buurman, dat moet nog maar blijken...

Bekijk de video voor het gebruik van Meet & Seat


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Vliegtuigstoel met airbagriem

Daar waar de gemiddelde auto volgestouwd zit met acht airbags, blijven vliegtuigstoelen met hun simpele heupriem hier ver bij achter. Binnenkort komt hier mogelijk verandering in. Het Amerikaanse bedrijf AmSafe promoot airbaggordels voor in het vl...

2
Reisnieuws
Vliegtuigstoelen de lucht in

Lange vluchten veroorzaken vaak veel klachten van passagiers over beperkte ruimte. Daar moet wat aan gedaan worden, heeft een een Amerikaans designer gedacht. Hij ontwierp een nieuwe indeling voor vliegtuigen. Als het niet mogelijk is om horizonta...

4
Reisnieuws
Airline schrapt reddingsvest

De regionale Canadese luchtvaartmaatschappij Jazz haalt alle reddingsvesten uit zijn vliegtuigen. De maatschappij hoopt zo het gewicht naar beneden te halen om brandstofkosten te besparen.

1

Reacties van bezoekers Reageer

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op

Maar dat is geinig! Hoewel ik het een vrij hoog 1-april gehalte vind hebben, lijkt het me wel wat om te proberen naast Katja Schuurman (willekeurig voorbeeld) te komen zitten.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.