Reisnieuws

Hoogste hotel ter wereld

Gepubliceerd: 26 feb 2012
0

Een cocktail drinken op 490 meter hoogte? Niks voor angsthazen met hoogtevrees. Maar ben je dapper genoeg, bezoek dan 's werelds hoogste hotel in Hong Kong en vergaap je aan het uitzicht.


Een nieuw hoogterecord in de hotelbouw is gevestigd in Hong Kong. Het Ritz-Carlton Hong Kong is in totaal 490 meter hoog en telt maar liefst 118 verdiepingen. Op de 102e en 118e verdieping worden bezoekers getrakteerd op een indrukwekkend panoramisch zicht over de skyline van het eiland, The Peak en de ferry's in Victoria Harbor.
Het hotel, gelegen in het commerciële hart van Kowloon, is zeer luxueus ingericht. Kijk naar een mega LED-tv vanuit het zwembad of relax op het lounge terras op de 118e verdieping.
Hoe indrukwekkend het gebouw nu ook lijkt, het hoogterecord van het Ritz-Carlton zal in 2014 waarschijnlijk al worden verbroken. Dan mag het zogenaamde J Hotel in Shanghai zich hoogste hotel van de wereld noemen.

Check deze video voor een voorproefje

Hoofd beeld door: MaureenB.reisreporter.nl


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Hoogste woontoren op aarde

Er lijkt in Dubai geen einde aan te komen. Na zelf ontworpen eilanden en het hoogste gebouw ter wereld richt nu de hoogste woontoren op aarde de aandacht op deze hub van zakenmannen en koosjer vlees.

0
Reisnieuws
Nieuwe hoogste toren op aarde

Het hoogste gebouw ter wereld staat niet langer in Taipei (Taiwan). Nieuwe recordhouder is, sinds afgelopen weekend, de Toren van Dubai. Een bouwwerk van (op dit moment)ruim 509 meter.

0
Reisnieuws
Record: 17 x Mount Everest

Een nieuw record is gezet. Nadat ‘Iceman’ Wim Hof de Mount Everest beklom in enkel een korte broek en op sandalen en daarmee een record vestigde, is er nu een sherpa die een ander record heeft gevestigd. De Nepalese sherpa Appa (46) beklom maar ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.