Reisnieuws

5 steden waar je wil wonen

Gepubliceerd: 19 feb 2012
0

Vaak zijn grote wereldsteden niet de beste plek om te wonen. Een hoog criminaliteitscijfer en grote verkeersdrukte zijn daar debet aan. Toch zijn er op basis van criteria als werkgelegenheid, gezondheidszorg, onderwijs en de juiste balans tussen natuur en cultuur genoeg wereldsteden aan te wijzen waar het wel prettig wonen is! Columbus zet een aantal van die steden voor je op een rij.


1. Wenen: hip en modern vermengd met historie
De hoofdstad van Oostenrijk is met zijn barokke gebouwen een fijne plek om te wonen. De stad met 1,7 miljoen inwoners is een centrum voor cultuur, economie en politiek. Imposante gebouwen worden gecombineerd met de hipheid van de 21e eeuw. Naast genieten van klassieke muziek in het concertgebouw zijn er ook vele hippe bars en restaurants.


2. Zürich: niet alleen een economisch centrum
Het economische centrum en tevens hoofdstad van Zwitserland staat hoog op de ranglijst van meest prettige woonsteden. Een op de negen banen in het land zijn te vinden in Zürich. De lage belasting zorgt ervoor dat vele internationale bedrijven zich hier vestigen. Daarnaast is de stad ook erg in trek bij toeristen. De veelzijdige stad, gelegen aan de rivier Limmat en het meer van Zürich, heeft voor ieder wat wils. De gezellige binnenstad, de vele shop mogelijkheden en de 50 (openlucht-) bioscopen dragen hier zeker aan bij. Aan de grote verscheidenheid in restaurants is te zien dat er 170 verschillende nationaliteiten leven.


3. Auckland: stad tussen twee havens
Op de derde plaats staat, met 1,4 miljoen inwoners, de grootste stad van Nieuw Zeeland. De stad ligt tussen twee natuurlijke havens: Waitemata Harbour in het noorden en Manukau Harbour in het zuiden. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat veel inwoners een (zeil)boot hebben. Naast hoge woontorens, waarin vooral jonge mensen hun intrek hebben genomen, is de stad enorm uitgestrekt doordat de meeste inwoners een tuin bij hun huis aanleggen. Wat de stad en het land verder aantrekkelijk maken, is de hoge mate van veiligheid en de politieke stabiliteit, in vergelijking met andere landen in de buurt van Nieuw Zeeland.


4. München: meer dan bier
De stad waar veel Duitse bedrijven zijn gevestigd staat op de vierde plaats. Veel immigranten, meer dan 40% van de inwoners komt uit het buitenland, zijn naar deze stad getrokken. Dit is mede te danken aan een groeiend tekort aan geschoolde mensen en aan de vergrijzing. De regering gaat zelfs zo ver dat er in het buitenland gezocht wordt naar werkzoekenden. Naast een grote kans op een goede baan is de stad zelf ook aantrekkelijk om te wonen. Bekend van het Oktoberfest met haar biergartens is München stad bij uitstek waar je een feestje kunt bouwen.


5. Düsseldorf: stad aan de Rijn
Op de vijfde plaats staat de op zeven na grootste stad van Duitsland. Gelegen aan de Rijn heeft deze stad mooie herenhuizen, maar ook futuristische gebouwen en smalle romantische steegjes. Naast de vele telecommunicatiebedrijven die in de stad zijn gevestigd vinden er veel modebeurzen plaats, waardoor het dé modestad van Duitsland is. Daarnaast zijn er in de stad 100 galeries te vinden met hedendaagse en moderne kunst.Hoofdbeeld: Damilebon @ Flickr
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Wonen in een toilet

Wanneer je hoog nodig naar het toilet moet, duurt het soms zo lang dat het lijkt of je voorganger op de pot in slaap is gevallen. Bij een openbaar toilet in de buurt van Nice kun je ook lang wachten, al is daar iets heel anders aan de hand.

0
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Noorwegen beste land om te wonen

Volgens de Verenigde Naties is Noorwegen het beste land ter wereld om te leven. UNDP, de ontwikkelingsorganisatie van de VN, heeft gekeken naar verschillende aspecten van de leefomstandigheden in verscheidene landen en op basis daarvan een overzic...

0
Reisnieuws
Met je eigen huis de wereld rond

Als je houdt van reizen, maar je wilt wel de comfort en ruimte van thuis dan is het Residential Cruise Ship misschien een optie. Stel je voor: een flatgebouw op het water, die ook nog eens de wereld rond vaart. Het nieuwe project heet de Magellan.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.