Reisnieuws

Ontdek het budgetpad: topactiviteiten voor nop

Gepubliceerd: 21 feb 2012
0

Laat jij de dure toeristische trekpleisters liever links liggen, sla dan rechtsaf en ontdek de minstens zo leuke alternatieven. Columbus helpt je op weg met deze toppers voor nop.


Staten Island Ferry in New York, Verenigde Staten
Sinds de 18e eeuw worden veerboten gebruikt om Staten Island met Lower Manhattan te verbinden. Tegenwoordig wordt deze veerbotendienst ook veel gebruikt door toeristen. Vanaf het water heb je een schitterend uitzicht over Manhattan en het Vrijheidsbeeld. Waar je voor veel boottochten moet betalen, kost deze tocht langs New York je helemaal niets. Naast de vele gratis cursussen die je kunt volgen in deze wereldstad, is ook dit een gratis aanrader. Voor meer informatie over deze boottocht, klik hier.


Outdoor art in Buenos Aires, Argentinië
In Buenos Aires ligt de kunst letterlijk op straat: de muren van de wijken La Boca, Caminito en Calle Lanin worden gesierd door de mooiste muurschilderingen. Dwaal door de straten van dit gratis openluchtmuseum en ontdek deze bijzondere Zuid-Amerikaanse outdoor art. Weet je niet welke kant je op moet? Via de officiële toeristische site van Buenos Aires kun je verschillende kaarten en routes downloaden.


Grand Bazaar in Istanbul, Turkije
Er zijn veel verschillende markten over de hele wereld, maar een paar hebben zo'n historische betekenis en omvang als de Grand Bazaar in Istanbul. De markt, geopend in 1461, is een van de grootste markten ter wereld. De bazaar beslaat zo'n 50 straten en telt meer dan 4.000 kraampjes. Waan je in een totaal andere cultuur, bekijk typische Turkse producten zoals aardewerk, sieraden, specerijen en tapijten en eet de heerlijkste gerechten. De aankopen die je maakt niet meegerekend, is een dagje Grand Bazaar helemaal gratis. Meer informatie over deze kleurrijke markt vind je hier.


Niagara Falls in Ontario, Canada
Deze watervallen zijn als wonder der natuur wereldberoemd geworden, en zijn als toeristische trekpleister van groot belang voor Canada. Het oorverdovende geluid van het water dat naar beneden klettert is met niets te vergelijken. Vanaf Canadese kant (de watervallen liggen op de grens met Amerika) heb je zicht op twee van de drie watervallen, die in de breedte in totaal een oppervlakte van zo'n 1000 meter beslaan. En het mooiste is: deze indrukwekkende watervallen zijn gratis te bewonderen.


Park Güell in Barcelona, Spanje
De Spaanse architect Gaudí ontwierp rond 1900 in opdracht van de adellijke Eusebi Güell het stadspark van Barcelona, naar voorbeeld van een Engelse landschapstuin. Het resultaat is Park Güell: een park waarin naast pijnbomen en palmen ook een hoofdrol is weggelegd voor de meest schitterende mozaïekwerken. Vanaf het hoogste punt van het park, het centrale plein, heb je een weids uitzicht over de bruisende Spaanse stad. Ook niet te missen is de kronkelige mozaïeken bank die bekend staat als de langste bank ter wereld.


Fietsen door Kopenhagen, Denemarken
Je zou denken dat Amsterdam de fietsstad van de wereld is, maar die titel is inmiddels Kopenhagen vergeven. Zo'n 37% van de bevolking gaat in deze Deense hoofdstad met de fiets naar werk of school, en het land kent wel 390 kilometer aan fietspaden. Ook is fietsverhuur gratis. Je betaalt 20 kroon als borg, die je na een dagje fietsen retour ontvangt. Waan je tussen de locals en laat je verrassen door schilderachtig Kopenhagen. Vergeet daarbij vooral het oude Rosenborg Castle niet! Lees hier meer informatie.


Het rode plein in Moskou, Rusland
Het historische Rode plein is naast het hart van Moskou, ook het hart van heel Rusland. Alle belangrijke straten starten vanaf het plein, waardoor het een perfecte plek is om je reis door de Russische hoofdstad te beginnen. Slenter over het Rode plein en bekijk de belangrijkste trekpleisters als de Pokrovkathedraal en het Kremlin, die symbool staan voor Rusland.


Live televisieopname in Los Angeles, Californië
Wanneer je in Californië bent, is het de moeite waard een bezoekje te brengen aan het bruisende Los Angeles. Deze stad staat ook wel bekend om de vele tv-series en films die er worden opgenomen. Bij een aantal van de studio's - zoals Paramount Studios, Warner Bros Studios en CBS Studios - kun je je aanmelden om een opname van je favoriete show bij te wonen. Zo´n leuke middag of avond kost je helemaal niets. Voor meer informatie over het bijwonen van een show en het boeken van tickets kijk je hier. Misschien zit jij binnenkort wel in het publiek bij Dr. Phil of kun je jezelf horen lachen bij de komedie Rules of Engagements!


Hoofdbeeld: Christine J. @ Flickr
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Gratis vermaak in New York

New York staat bekend als dure stad om in te wonen of om te bezoeken. Maar er zijn ook een hoop gratis dingen te doen in The Big Apple, dus nu heb je geen reden meer om deze wereldstad niet te bezoeken!

2
Reisnieuws
10 Tips om geld te besparen op reis

Op vakantie gaan is al duur genoeg, dus alle manieren om geld te besparen zijn meer dan welkom. Columbus zette een aantal slimme bespaartips op een rij, zodat je van het overgehouden geld misschien wel nóg een keer op reis kunt!

1
Reisnieuws
Goedkoopste en duurste steden

Als je een citytrip wilt doen en niet teveel geld wilt uitgeven, kun je het beste uit de buurt blijven van Parijs, Londen en New York. Uit recent onderzoek van TripAdvisor is namelijk gebleken dat een dagje doorbrengen in deze steden je duur kan k...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.