Reisnieuws

5 reisinnovaties die straks niet meer zijn weg te denken

Gepubliceerd: 20 feb 2012
1

Welke innovatie zou jij graag zien op het gebied van reizen? Columbus geeft een tipje van de sluier van de, soms vreemde, mogelijkheden voor de reiziger van de toekomst.


1 Zak E-Coli scanner (met hepatitis A attachment)
Je zou denken dat muggen je nummer één vijand zijn op reis, maar de meeste mensen laten hun vakantie verpesten door het eten van slecht voedsel. Scan daarom je bord van te voren met een e-coli scanner en spaar zo je darmen.

2 Een transparant vliegtuig
Een plek bij het vliegtuigraampje is nog altijd het meest gewild, ook al moet je over je buurman klimmen om naar de wc te gaan. Toch zie je de wereld slechts misvormd door driedubbel glas met condens erop. Een geheel transparant vliegtuig is de oplossing. Hoe futuristisch dit ook klinkt, in 2050 is dit de werkelijkheid.

3 Steady bed
Ook snel zeeziek? Op grote schepen lig je zelfs in bed nog mee te deinen met de golven. Net als bij de steadycam camera's die zichzelf stabiliseren, zou dit voor een bed op een schip ook toegepast moeten kunnen worden...

4 Mooi wegwerpondergoed
Bij wegwerpondergoed denk je in eerste instantie aan luiers of papieren wegwerpbroekjes. Comfortabel, maar toch mooi vormgegeven ondergoed voor onderweg zou dan uitkomst bieden en een goed alternatief vormen voor het tijdrovende wassen van ondergoed in het bad van je hotelkamer.

5 Geluiddempers
Ook al betaal je honderden euro's voor je hotelkamer, soms heb je nog steeds te maken met geluidsoverlast. Ruzie makende stelletjes, schreeuwende kinderen, en liften die de hele nacht op- en neer gaan zijn geen pretje. Het zou fijn zijn als er standaard een iPod-aansluiting in je hotelkamer zit, om met het geluid van regen en watervallen heerlijk diep in slaap te vallen. Of je neemt gewoon ouderwets oordopjes mee!

Hoofdbeeld door: thezipper @ Flickr
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Vliegtuigstoelen: de toekomst

Columbus heeft je al regelmatig bericht over de nieuwste vliegtuigstoelen. Van de kleinste vliegtuigstoel tot aan de knusse 'cuddle class'. We nemen de laatste ontwikkelingen nog even een keer onder de loep.

1
Reisnieuws
Nieuw: de zelfwegende koffer

Je hebt vast ook wel eens moeilijk staan doen met een weegschaal en je koffer. Of, nog erger: je bent er waarschijnlijk ook wel eens bij de check-in achtergekomen dat je koffer een paar kilo te zwaar was. Redding is nabij: de zelfwegende koffer.

3
Reisnieuws
Fiets in je rugzak

Hou je van bergwandelingen, maar heb je vaak niet meer de puf voor de afdaling? De Oostenrijkse firma Bergmönch heeft dé oplossing: een opvouwbare fiets die tegelijk een rugzak is!

0

Reacties van bezoekers Reageer

Inge013

Door: Inge013 • Geplaatst op

Tip 4 suggestie. Ik neem altijd mijn oude onderbroeken mee op vakantie en gooi ze daar weg na een dag gedragen te hebben en na de vakantie koop ik gewoon weer nieuw ondergoed.
Geen vieze was 2 weken bij en niet hoeven te wassen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.