Reisnieuws

Slow trend: Vietnam per trein

Gepubliceerd: 09 feb 2012
0

Reis op een relaxte manier door Vietnam en pak de trein! Rusland heeft de Transsiberië express, Vietnam heeft nu zijn eigen Reunification Express.

Vanaf het hectische en levendige Ho Chi Minh City/Saigon kun je nu per trein naar Sapa in het noorden, een populaire bestemming voor mensen met interesse voor het niet-stadse leven. De meeste Westerse toeristen kiezen de “airconditioned soft seats?? als ze overdag reizen. Het alternatief is een urenlange treinrit op houten zitjes. Wanneer je een nachtreis gaat maken, is het aan te raden een “soft sleeper?? (een eigen coupé met bedden erin) te nemen. Aan boord is een cateringservice waar je eten kunt kopen. De 'soft sleepers coupés' zijn netjes, in tegenstelling tot de rest van de trein die er minder verzorgd uitziet.

Er zijn drie grote treinsporen in Vietnam:
1 Hanoi – Ho Chi Minh City: de belangrijkste route van noord naar zuid.
2 Hanoi – Lao Cai: neem deze route als je naar Sapa wil of naar Kunming in Yunan (China).
3 Hanoi – Dong Dang: deze route gaat van noord naar oost en door naar Nanning in Guangxi en Bejing (China).
Voor vertrektijden en prijzen kun je kijken op http://www.internationalrail.com/vietnam.aspx of http://www.vietnamimpressive.com/service/reunification-express-train.html

Hoofdbeeld door: clstal @ Flickr.com
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
How rude! 10 etiquette-tips

Natuurlijk weet je dat elk land zijn gewoonten en gebruiken heeft. Maar zelfs als goed ingelezen reiziger maak je soms onbewust fouten. Weet jij bijvoorbeeld in welk land het hoogst onbeleefd is om te lachen?

9
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Met 350 km per uur door China

In Europa vinden we onszelf misschien vooruitstrevend met de Thalys en de ICE, maar onze hogesnelheidstrein is een lachertje in vergelijking met het nieuwste Aziatische speeltje.

0
Reisnieuws
Met de trein naar Tibet

De Qinghai spoorlijn, de hoogste spoorlijn ter wereld, heeft Tibet voor reizigers een stuk toegankelijker gemaakt. De spoorlijn is sinds vorig jaar juli in gebruik. Anderhalf miljoen reizigers hebben inmiddels gebruik gemaakt van de 1142 kilometer...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.