Reisnieuws

10 gekke Australische sporten die je moet zien

Gepubliceerd: 10 feb 2012
0

Ga je deze zomer naar Australië? Koop een kakkerlak en race mee in de kakkerlakken wereldkampioenschappen of bekijk een van deze andere bizarre Australische sporten.

1 Tunarama

Vissers in Port Lincoln vangen niet alleen grote vissen, maar gooien er ook mee. Dikke tonijnen van 8 tot 10 kg worden zo ver mogelijk gegooid met Tunarama. Het huidge record van 37.23 meter is gegooid door Olympisch speler Sean Carlin.
Australia Day, January 26, Port Lincoln, South Australia
www.tunarama.net

2 Kakkerlak wereldkampioenschappen

Wie ooit een kakkerlak in zijn hotelkamer is tegengekomen, weet hoe snel deze wezentjes kunnen lopen. In Brisbane kun je voor 5 Australian Dollar een kakkerlak kopen en hem laten rennen op een rond kakkerlakkenparcours bij het Story Bridge Hotel. De beestjes moeten hierbij een hindernisbaan afleggen inclusief het klimmen over een tuinslang.
www.cockroachraces.com.au
Australia Day, January 26, Brisbane, Queensland

3 Kampioenschappen vrouw-dragen

Sleep je vrouw op je rug mee over deze 200 meter lange hindernisbaan. Wie wint, krijgt twee leuke prijzen: je mag meedoen aan het wereldkampioenschap én je ontvangt het lichaamsgewicht van je vrouw in bier. Sommige deelnemers wisselen onderling hun vrouw uit en delen dan het overwinningsbier.
March 31, Singleton, New South Wales

4 Bierblikjes Regatta

In Darwin kun je meedoen aan een wedstrijd boten bouwen. Geen gewone boten, maar boten gemaakt van bierblikjes. De meeste creaties zinken al voordat ze de finish halen!
July 15, Darwin, Northern Territory


5 De kamelencup

Elke juli is er in Alice Springs de Camel Cup. Het is een heus familie-evenement waar van alles is te doen, met als hoogtepunt een oncomfortabele kamelenrace. Elk jaar wordt het evenement afgesloten met een legendarisch drankfestijn.
www.camelcup.com.au
July 14, Alice Springs, Northern Territory

http://www.flickr.com/photos/ntenny/3185880434/

6 Cane Toad racen

De Cane pad is een ware plaag in Australië: er zijn er veel te veel van . Toch zijn ze ergens nuttig voor, namelijk racen in de kroeg. Elke pad krijgt een nummer of lintje en wordt toegewezen aan een eigenaar. De padden worden vervolgens in een ton losgelaten en de pad die als eerste de rand bereikt, heeft gewonnen.

7 Henley-on-Todd Regatta

Ook mensen in de woestijn hebben een bootrace! Deze boten zonder bodem worden als een zwemband gedragen door de deelnemers, die er zich een ware Viking of piraat mee wanen. Doel van de race: probeer zo snel mogelijk vooruit te komen.
www.henleyontodd.com.au
August 20, Alice Springs, Northern Territory

8 Yabbie Race Festival

Australiërs racen niet alleen met padden, maar ook met kreeften. De kreeften worden eerst geveild en daarna gebruikt voor het racen in de outback van Australië. Net als bij de Cane Toad race moeten de kreeften de rand van de ton bereiken om te winnen.
August, Charleville, Queensland

9 Not the Birdsville Races

Bij de jaarlijkse races in Birdsville is voor velen “Not the Birdsville Races?? het hoogtepunt van de dag. Deelnemers racen dan op houten paarden de stad door. Op deze dag komen 6000 bezoekers af, die samen goed zijn voor 80.000 blikjes bier.
www.birdsvilleraces.com.au
August 31, Birdsville, Queensland

10 De Scotland Island 500

In het dagelijks leven nemen de 600 inwoners van Scotland Island de ferry naar de overkant van Noord Sydney. Maar een keer per jaar, op kerstavond, roeit of zwemt iedereen samen met hun hond 600 meter naar de overkant om zo een prijs te winnen.
December 24, Sydney, New South Wales

Hoofdbeeld door: ntenny @ Flickr.com
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Slaap op Great Barrier Reef

Stel je voor dat je wakker word op een plek waar je omringd bent door hemelsblauw water, met prachtige kleurrijke visjes. Met de Reefsleep Experience kun je op een wel heel speciale manier genieten van het grootste koraalrif ter wereld.

0
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Ophef over pesten krokodillen

Steve Irwin is niet meer, maar in Australië zijn er steeds meer mensen die denken dat zij de nieuwe ‘Crocodile Hunter’ zijn.

0
Reisnieuws
Ijsberg nadert Australië

Onderzoekers in het warme Australië keken raar op toen ze vorige week een gigantische ijsschots opmerkten vlakbij het continent.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.