Reisnieuws

Grootste vliegvelden

Gepubliceerd: 16 feb 2012
0

Vind jij Schiphol al enorm groot? Schiphol staat slechts op de vijftiende plaats van grootste vliegvelden ter wereld. Amerika overheerst deze top-10 lijst, met maar liefst vijf enorme luchthavens.

1. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, Atlanta (Verenigde Staten)

Met jaarlijks ruim 89 miljoen passagiers staat deze luchthaven op nummer 1. Het merendeel van de vluchten is binnenlands. Atlanta is namelijk een belangrijk verbindingspunt voor het Zuidoosten van de Verenigde Staten.

2. Beijing Capital International Airport, Bejing (China)

Op nummer twee staat deze airport. Jaarlijks reizen zo’n 73 miljoen passagiers op dit vliegveld, gelegen net buiten de hoofdstad van China.

3. O’Hare International Airport, Chicago (Verenigde Staten)

Iets minder groot dan zijn broer in Atlanta, is het vliegveld van Chicago. O’Hare is al 10 jaar op rij verkozen tot beste Amerikaanse vliegveld. Jaarlijks zien zo’n 66 miljoen reizigers deze luchthaven van binnenuit.

4. London Heathrow Airport, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Heathrow, zoals het veelal wordt genoemd, is het grootste vliegveld in Europa. Londen telt veel meer luchthavens naast deze: je kunt bijvoorbeeld ook vliegen op Gatwick, Stansted of London City. Via London Heathrow reizen jaarlijks 65 miljoen mensen.

5. Haneda Airport, Tokio (Japan)

Opvallend aan Haneda Airport is dat het voornamelijk binnenlandse vluchten verwerkt. Internationale vluchten vliegen vaak op de andere luchthaven van Tokio. Toch heeft Haneda jaarlijks bijna het dubbele aantal passagiers in vergelijking met zijn tegenhanger: maar liefst 64 miljoen mensen vliegen jaarlijks op Haneda.

6. Los Angeles International Airport, Los Angeles (Verenigde Staten)

Los Angeles Airport wordt vaak LAX genoemd en is een van de bekendse luchthavens in de Verenigde Staten. Veel series en films worden hier opgenomen. Elk jaar reizen ruim 58 miljoen passagiers via LAX.

7. Paris-Charles de Gaulle Airport, Parijs (Frankrijk)

In het jaar 2010 liepen 58 miljoen reizigers door de hallen van dit Parijse vliegveld. Veruit de grootste luchthaven in Frankrijk is dit dé plek om Frankrijk in en uit te komen.

8. Dallas/Fort Worth International Airport, Dallas (Verenigde Staten)

Gelegen tussen Dallas en Fort Worth is dit de grootste luchthaven in de Amerikaanse staat Texas. Per jaar vliegen 56 miljoen passagiers via dit vliegveld.

9. Frankfurt Airport, Frankfurt (Duitsland)

Het op twee na grootste Europese vliegveld ligt in Duitsland. Opvallend genoeg niet bij hoofdstad Berlijn, maar vlakbij Frankfurt. In 2010 werd deze luchthaven door 53 miljoen passagiers gebruikt.

10. Denver International Airport, Denver (Verenigde Staten)

De laatste van de Amerikaanse vliegvelden is het vliegveld in Denver. Deze luchthaven is jaarlijks 52 miljoen passagiers van dienst, en is qua oppervlakte het grootste internationale vliegveld van de Amerikaanse staten.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zo plan je een wereldreis

Je hebt er altijd al van gedroomd om een wereldreis te maken. Je hebt eindelijk genoeg gespaard om de knoop door te hakken en de stap spontaan te zetten. Het plannen van de reis kan van start gaan, maar dat is moeilijker dan je had gedacht. Columb...

3
Reisnieuws
Eersteklas dineren op vliegveld

Koffers ingecheckt, tax-free aankopen ingeslagen, de gate opent pas over een uur, dus... Eten dan maar! Het vliegveld is tegenwoordig een halve stad met een breed scala aan winkels en eetgelegenheden. Maar een eersteklas maaltijd nuttigen? Ho maar...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.