Reisnieuws

IJskoude wintertips

Gepubliceerd: 06 feb 2012
2

Maak een gletsjertocht in Scandinavië of ga wadlopen in Nederland. Hier wat tips hoe je je kan vermaken met koud winterweer.

Transsyberië Express

Maak nog meer extreme kou mee en pak de Transsyberië Express van Moskou naar Bejing. Een tocht van bijna 9000 kilometer via Rusland, Irkoetsk en Mongolië naar China waarbij uitgestrekte toendra's en grote bossen aan je voorbijgaan.
www.transsiberieexpress.nl


IJs kanovaren

IJscanoën is tegenwoordig een echt sport. Het is afkomstig uit Oost Canada, waar er tijdens de Quebec Winter Carnival een competitie is. Met een team probeer je je kano door het water en ijs te krijgen. Ook in Frankrijk zijn begint deze sport op te komen.

IJswadlopen

Met het aanhoudende koude weer kun je ook gaan winterwadlopen. Trek dikke kleding aan en huur speciale laarzen bij het centrum van Pieterburen voor deze speciale wandeltocht.
www.wadlopen-pieterburen.nl/arrangementen/ijswadlopen

IJshotel

Wil je nog meer van de koud genieten? Ga dan naar het grootste ijshotel ter wereld in Jukkasjärvi in Lapland. Op 5500 meter hoogte overnacht je hier in de 60 m2 grote iglo. Het ijshotel wordt elke december opgebouwd en is klaar tegen de tijd dat de zon overdag bijna niet meer schijnt. In het donker kun je genieten van het Noorder Licht tot het hotel in april weer wegsmelt.
www.icehotel.com


IJsvissen

Neem je ijsboor mee en een krukje om op te zitten. Als beginner vang je misschien nog niks, maar ervaren ijsvissers komen nooit met lege handen thuis. Ga naar Noorwegen om deze speciale manier van vissen mee te maken.
www.zeevisseninnoorwegen.nl/ijsvissen-noorwegen.php

Gletsjertocht

Voor een gletsjertocht heb je een goede conditie nodig. De tocht gaat over ruw terrein en gletsjers, met soms lastig te overbruggen stukken. Met z'n allen houd je een touw vast en klimt zo langs moelijk begaanbaar gebied.


Hoofdbeeld door: Dinlaroche @ Flickr.com
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Grootste gebouw in Moskou

De regering van Rusland heeft toestemming gegeven voor de realisatie van het grootste gebouw ter wereld: een spectaculaire vulkaanvormige zonnecentrale op het Kristallen Eiland, waarin gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden.

0
Reisnieuws
Paraglidend de wereld rond

Avonturier Eppo Harbrink Numan wil de wereld rondvliegen in een gemotoriseerde paraglider (paramoteur) om aandacht te vragen voor een dierenrechtenorganisatie. Eerder stak hij als eerste in de geschiedenis met een ultralight vliegtuig de Atlantisc...

0

Reacties van bezoekers Reageer

REDACTIE

Door: REDACTIE • Geplaatst op

Beste MikeB,
De linkjes zijn zojuist klikbaar gemaakt. Bedankt voor je oplettendheid.

Gr. de Redactie

MikeB

Door: MikeB • Geplaatst op

even de transsib en icehotel links gecheckt: werken niet

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.