Reisnieuws

Trend: Glamping

Gepubliceerd: 02 feb 2012
0

De combinatie van glamour en natuur klinkt vele kampeerliefhebbers ietwat vreemd in de oren. Glamping was één van de reistrends van 2011 en ook in 2012 zal glamping niet weg te denken zijn binnen de reisbranche.

Het woord ‘glamping’ staat voor kamperen met luxe, in een bijzondere sfeer. Met deze trend heeft de branche ingespeeld op de groep reizigers die niet een paar dagen zonder hun vers gezette koffie, warme douche, comfortabele bed, uitgebreide diner, schone kleding, spiegel en make-up kunnen. Met deze manier van kamperen, waar de gladiatorschoenen met een profiel waar je u tegen zegt een optie zijn maar geen noodzaak, kun je helemaal tot jezelf komen.

Resorts en campings die deze dienst aanbieden zijn gevestigd in alle regio's van de wereld, van Azië tot Afrika, Oceanië en Europa. Gemakken die je van de glamping accommodaties/tenten kunt verwachten zijn, tot twee keer aan toe gefilterd water uit de kraan, toiletartikelen, schoonmaakdiensten, een eigen badkamer, keuken en een woonkamer ingericht met flatscreen en comfortabele loungehoek. Als klap op de vuurpijl bieden sommige glampings zelfs yoga -en massage behandelingen aan.

Deze tenten die meer iets weghebben van een vijfsterren hotel dan een kampeertent, gaan meestal samen met een behoorlijk hoog prijskaartje. Voor een slaapplek met witte zijden kussens en dekens, bamboelakens van Egyptisch katoen, in een trendy witte canvastent met uitzicht op de Stille Oceaan, betaal je al snel tussen de 200 tot 1000 euro per nacht.

Voor wie dit te duur vindt, is het nog steeds mogelijk om te glamperen, maar dan voor minder geld. Dit vergt echter wel wat improvisatievermogen en een beetje extra aandacht tijdens voorbereiding en inrichting van je tent. Hier volgen een aantal tips:

1. Vergeet de slaapzak en neem je eigen dekbed en kussens mee
2. Kies de helderste kleur tent die beschikbaar is, in plaats van de saaie militaire kleuren
3. Vergeet de keiharde uitklapbare stoelen en ga voor de zachte met kussen-gevoerde exemplaren
4. Neem in plaats van een kratje bier een mooie fles rode wijn of champagne mee
5. Neem campingvriendelijke apparatuur zoals de iPod-dock, leeslampje, ventilator en draagbare dvd-speler mee

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Met een tentje op Antarctica

Antarctica als reisbestemming betekent een koude tocht. Kamperen zal dan ook niet als eerste bij je opkomen als je hiernaartoe gaat. Toch is het mogelijk om in een tent te overnachten op het ijs.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.