Reisnieuws

Neushoorn ramt Nederlanders

Gepubliceerd: 21 nov 2007 0
Een Nederlands echtpaar heeft in Zuid-Afrika een neushoorn van dichterbij mogen zien dan ze lief is. Het beest ramde zich door de voorruit van de huurauto waar ze op dat moment in zaten. De vrouw werd op een haar na niet geraakt.
Voor de derde keer waren Jannie en Hans Reedijk op safari in het Zuid-Afrikaanse Addo Elephant National Park toen ze de schrik van hun leven kregen. De zwarte neushoorn spong plotseling uit de bosjes terwijl het stel langs reed. Ze stopten om een foto te maken en op dat moment ramde het dier zich door de motorkap en vervolgens de voorruit, waarna het op een paar centimeter na het hoofd van Jannie miste. Na deze klap vluchtte het dier weg in de bosjes.

Ondertussen reed een ander echtpaar, meneer en mevrouw Strauss, al uren door het park op zoek naar één van de vijftig neushoorns. Maar in plaats van een neushoorn, vonden ze het Nederlandse stel en de gehavende auto. Dirk Strauss: 'Misschien verwarde de neushoorn de auto met een soortgenoot en wilde hij zijn territorium bewaken'.

Hoe dan ook, Jannie en Hans Reedijk zijn met de schrik vrij gekomen. Ondanks deze ervaring hebben ze de manager van het park laten weten zeker nog een keer terug te komen.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...