Reisnieuws

De gouden regels van het vliegen: zo blijf je gezond

Gepubliceerd: 27 jan 2012
0

In het vliegtuig is de kans om verkoudheid op te lopen twintig procent hoger dan normaal. Geen zin in natte neusvleugels? Dit zijn de gouden tips om het droog te houden.

Als je dacht dat de luchtcirculatie de boosdoener is, heb je het mis. In werkelijkheid filtert deze 'slechts' 99.97% van alle bacteriën en virussen uit de lucht. Wanneer het vliegtuig op de grond staat en de luchtcirculatie staat uit, dan verspreiden de bacteriën zich pas. Ideaal zou dus zijn het vliegtuig binnen dertig minuten na landing te verlaten.
Eigenlijk zijn monden, neuzen en handen de grootste bacteriebronnen.Virussen en bacteriën kunnen een dag lang in leven blijven. Bedenk dus maar hoe vies de uitklaptafeltjes zijn en de zak in de stoel voor je, waar de vorige passagier nog z'n zakdoeken in heeft gedaan. Om nog maar te zwijgen over het kussentje en de deken die zo keurig opgevouwen op je vliegtuigstoel liggen....

De 10 gouden regels:

1 Drink veel water en houdt je neusholtes vochtig door neusspray te gebruiken
2 Was je handen regelmatig met een alcohol-bevattende zeep. Je raakt namelijk ongemerkt je mond en neus vaak aan terwijl je net met je handen ergens aan hebt gezeten.
3 Maak je tafeltjes schoon met een ontsmettend doekje.
4 Maak géén gebruik van de zak van de stoel voor je.
5 Doe de luchtblazer boven je open en richt hem langs je gezicht, op deze manier blaas je alle bacteriën weg.
6 Ruil van plaats als je naast een verkouden of ziek uitziend persoon moet zitten. Meestal gaat dit niet op een drukke vlucht maar het is het proberen waard.
7 Stel vragen als je merkt dat de luchtcirculatie lange tijd uit staat.
8 Vermijd de vliegtuigkussentjes en dekens.
9 Neem een groot pak antibacteriële doekjes mee.
10 Draag een mondkapje.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Reizen: 3x meer kans op trombose

Reizigers hebben maar liefst drie maal zo grote kans op trombose. De vele uren die reizigers zittend doorbrengen in een auto, bus, trein of vliegtuig, vergroot de kans op een bloedprop in een ader.

0
Reisnieuws
Oppassen voor rabiës in China

Reizigers naar China moeten meer oppassen voor het oplopen van bronchitis en hondenbeten dan voor een exotische ziekte. Zo blijkt uit een rapport in het American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

0
Reisnieuws
Gezond de wereld rond

Toen zijn ernstig zieke vrouw Sarah eindelijk weer opknapte van een serie zware behandelingen, besloot Richard Madden dit te vieren op bijzondere wijze. Een adrenaline rush aan de andere kant van de wereld!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.