Reisnieuws

Hond op reis: de enige echte Dog Whisperer geeft tips

Gepubliceerd: 28 jan 2012
1

Honden die uit de auto ontsnappen, tegen de hoteltrap plassen en andere reizigers op de zenuwen werken. Het zijn zomaar wat situaties die zich voordoen als je onvoorbereid met je beste maatje op reis gaat. Dog Whisperer Cesar Millan weet raad en geeft tips. Cesar Millan sleept zijn honden overal mee naartoe voor zijn tv-programma The Dog Whisperer. Ben je ook van plan je hond mee te nemen op je volgende trip, neem dan de volgende regels van Cesar in acht. Want ook al denk je jouw hond goed te kennen, een hond op reis kan voor verrassingen zorgen. En dat is niet altijd even aangenaam.

Volgens Cesar is het belangrijk je dier van te voren te laten wennen aan de transportbench. Laat je hond er langere tijd in zitten, zodat de bench een plek van rust wordt. Als je huisdier zenuwachtig is op de dag van vertrek, dan kan het helpen om zijn poten met lavendelolie in te smeren als kalmerend middel. Dit werkt ook bij mensen.Veel mensen geven hun huisdier een slaapmiddel, maar volgens Cesar zijn dit soort medicijnen niet nodig: 'Het beste middel is een lange wandeling voor vertrek. Je hond zal van vermoeidheid direct in slaap vallen. Als dit niet werkt, heb je waarschijnlijk niet lang genoeg gelopen of is je hond zenuwachtig omdat hij bang is.'

De tips van Cesar Millan:

1 Doe je hond in zijn transportbench voordat je de terminal ingaat. Zodra je naar binnen gaat, raak je gemakkelijk afgeleid door het inchecken.
2 Laat je hond niet met een volle blaas het vliegtuig ingaan. Zorg ervoor dat je controle houdt over de hoeveelheid water die je huisdier drinkt en laat hem een laatste keer plassen voor je de terminal ingaat.
3 Een kleine hond kan in zijn bench mee de cabine in en onder de stoel geplaatst worden. Als je de bench onder de stoel vandaan haalt, houd dan rekening met je buren.
4 Laat je hond in de bench zitten als je die meeneemt naar de cabine en vraag altijd eerst aan het personeel of je hem eruit mag halen.
5 Doe lavendel op zijn poten om hem te kalmeren.
6 Masseer de hond vanaf het begin van de ruggengraat tot aan zijn kop. Doe dit alleen als je zelf ontspannen bent, anders werkt dit niet.
7 Houd de nieuwe omgeving in de gaten. Als je weggaat uit de stad raakt je hond snel afgeleid door voor hem nieuwe diersoorten. Daarnaast kan een andere omgeving ook rommeliger zijn: kijk uit voor wat er allemaal op de grond ligt, zodat je hond geen rommel opeet.
8 Laat altijd het autoraampje open als de hond erin zit, ook al is het maar kort. Je mag een hond nooit langer dan twee uur in de auto laten.
9 Speel met je hond tijdens de stop van een lange autorit. Zorg dat hij wat energie verbruikt, maar geef liever geen eten met het oog op reisziekte. Zorg er ook voor dat je hond geen volle maag heeft als je vertrekt, en geef hem zo weinig mogelijk eten tijdens een lange reis. Bij aankomst kun je het beste kleine porties eten geven, verspreid over een langer tijdsbestek. Wanneer je een plaspauze houdt op een drukke plek, is het beter om je hond kort aangelijnd te houden.
10 Als je hond toch misselijk wordt, geef hem dan het middel Rescue Remedy.
11 Wanneer je in een hotel incheckt en je hond doet zijn behoefte in de lobby, vraag dan naar schoonmaakspullen en ruim het op. De meeste mensen hebben er wel begrip voor dat je hond van slag is in een vreemde omgeving.
12 Als je hond naar vreemden gromt, betekent het niet dat hij ineens agressief is. In een nieuwe omgeving is een hond sneller zenuwachtig en is grommen een manier om te communiceren. Leid hem af met wat eten of wacht tot de mensen weg zijn. Blijf kalm en verontschuldig je voor het gedrag van je hond, zo weten omstanders dat jij je huisdier onder controle hebt.
13 Geblaf of gehuil in de hotelkamer kan erg vervelend zijn voor je buren. Je hond doet dit om duidelijk te maken dat hij zenuwachtig is. Vergoelijk het gedrag niet, maar blijf kalm. Als het geen nervositeit is, dan is het waarschijnlijk een tekort aan beweging. Neem je hond mee op een lange wandeling.
14 Denk goed na voordat je een hond meeneemt naar een druk evenement. Een getrainde hond kun je best meenemen, maar houd er rekening mee dat in sommige Amerikaanse staten wetten gelden voor honden op plekken waar eten geserveerd wordt.
15 Overbodig om te zeggen, maar deze regels gelden natuurlijk ook voor kleine schoothondjes. Een hond is en blijft een hond. Je kunt zijn gedrag nooit honderd procent goed inschatten.

Hoofdbeeld door: aktivioslo @ flickr.com
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Honden en katten van menu

In delen van Azië is het de gewoonste zaak van de wereld, maar als westerling gruwelen we vaak van het idee dat we een huisdier geserveerd krijgen. Maar dat kan binnenkort verleden tijd zijn: China haalt honden en katten wellicht van het menu.

2
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Pinguins beschermd door honden

Een pinguinkolonie op het Australische Middle Island werd in zijn voortbestaan bedreigd door aanvallen van vossen. Maar nu beschermen herdershonden de groep.

0
Reisnieuws
Hotel voor je hond

Ook je hond verdient wel eens een uitstapje. Je kunt je trouwe viervoeter met een gerust hart achterlaten in dit nieuw geopende hondenhotel in München. Het hotel heeft speciale hondenlodges en overdag wordt je hond getraind.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Rhodaxx

Door: Rhodaxx • Geplaatst op

Allemaal met bovenstaande eens. Maar wat is mis is denk ik het allerbelangrijkste: neem je hond mee vanaf dat je hem met 8 weken hebt voor korte autoritjes, naar een school die net uitgaat, naar de markt, naar een restaurant etc. etc. In de inprentingsperiode als hij jong is leert de hond het meest. Neem hem mee naar drukke plaatsen met lawaai en in de auto niet reageren op gepiep. Laat de hond veel ervaren en zorg er voor dat hij het leuk vindt. Negatief gedrag negeren en positief gedrag belonen. Wij nemen onze honden vaak mee en het is altijd heel gezellig. Als we gaan eten dan blijven ze rustig in de hotelkamer slapen op hun eigen dekentje dat we meenemen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.