Reisnieuws

Verlaten pretparken 10: Spreepark, Berlijn

Gepubliceerd: 29 feb 2012
6

Wat is leuker: een druk pretpark of een verlaten pretpark? Doe een urban exploring tour langs roestende rollercoasters tegen een onheilspellend decor: vergane glorie op z'n best. De Columbus top-10 meest opmerkelijke verlaten pretparken. Op eigen risico!Tegenwoordig kun je Spreepark illegaal binnen sluipen om te genieten van de omgevallen dinosaurussen, een verroest reuzenrad en kapotte zwanenboten. Spreepark was lange tijd een populair pretpark, maar kreeg minder bezoekers na de val van de Berlijnse muur in 1989. Eind jaren '90 zat het park diep in de schulden en heeft de eigenaar, Norbert White, de ondergang van het park bespoedigd. Ondanks bankroet liet Norbert een aantal van de attracties “ter reparatie?? verschepen naar Lima in Peru. Bij terugkomst in Duitsland bleek dat er in een van de attracties 400 kg cocaïne verstopt zat. Norbert heeft hiervoor zeven jaar in de gevangenis moeten wegrotten, en ondertussen rot ook Spreepark steeds verder weg.Beeld door: Juska Wendland @ Flickr.com
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

fotografiesiska

Door: fotografiesiska • Geplaatst op

Leuke serie: heb eens voorkant van verlaten Lunapark in Melbourne kunnen gefotografeerd; maar helemaal verlaten pretparken; bijzonder! De verlaten locaties in Europa staan genoteerd voor een bezoekje voor fotografie.

@anke23; dat is echt schandalig; levende dieren achterlaten zonder verzorging. Ik hoop van harte dat er snel actie op gang gekomen is na je melding.

anke23

Door: anke23 • Geplaatst op

Ook in Sanur, op Bali, ligt een verschrikkelijk mooi, bijzonder en verlaten pretpark. We hebben er overheen mogen wandelen en hebben foto's kunnen maken. Helaas lag er ook een tiental krokodillen te verpieteren. Heel triest. Dat hebben we natuurlijk doorgegeven aan een internationale dierenrechtenorganisatie.

whelder

Door: whelder • Geplaatst op

Tot mijn grote verrassing staat het Land van Ooit er niet bij. Erg jammer want ik vermoed dat er heel wat reisreporters er goede herinnerringen aan hebben.

flexmaister

Door: flexmaister • Geplaatst op

Zeikerd; ook een mooi Nederlands woord... Leuke avontuurlijke serie van 10!

wjoeri

Door: wjoeri • Geplaatst op

sla de Dikke Van Daele toch even tegen je kop dan, want wegrotten is wel degelijk een correct nederlands woord. Net zoals mierenneuker.
Uitstekend artikel!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.