Reisnieuws

Reizen met een baby

Gepubliceerd: 19 mrt 2012
0

Stop jij met reizen als je een baby hebt? Reizen met een baby erbij kost eenmaal meer moeite en daarom is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Sommigen zeggen dat het kind er niks aan heeft omdat het geen herinneringen overhoudt aan de reis, maar jijzelf kan wel mooie nieuwe plekken bezoeken.

Hier volgt een plan van aanpak om toch op vakantie te kunnen met de kleine erbij:


1Een baby-vriendelijke bestemming
Handig is natuurlijk om een baby-vriendelijke bestemming uit te zoeken waar je wel met de babywagen kunt rondlopen.Veel mensen zijn vaak vriendelijker en behulpzamer als je zien dat je een baby mee hebt. Een ander voordeel is dat mensen in mediterrane landen, Zuidoost Azië en in Latijns Amerika, vaak gek zijn op kleine kinderen.

2 Bereid je spullen goed voor
Op reis kun je niet zoveel babyspullen bij de hand hebben zoals je thuis gewend bent. Voor je op reis gaat, is het handig om de hoeveelheid spullen die je gebruikt af te bouwen om zo te zien welke spullen eigenlijk overbodig zijn. Laat je kind van te voren wennen aan een reisbedje, overleef een dag alleen met de kinderwagen en introduceer nieuwe speeltjes die handig mee te nemen zijn. Sommige spullen kun je ter plekke kopen, aangezien overal ter wereld baby's worden geboren, of huur hetgeen dat je nodig hebt (bijvoorbeeld een huurauto met kinderzitje). Neem dus alleen handige spullen mee en zo min mogelijk.

3 Maak een handig reisschema
De meeste baby's hebben hun eigen ritme met slapen en eten. Wanneer je met het vliegtuig gaat is het daarom handig om hier rekening mee te houden. Wordt je kind vaak vroeg wakker en gaat het na het eten direct weer slapen? Boek dan een reis in de ochtend zodat de baby zo veel moeilijk kan slapen in het vliegtuig. Het scheelt een hoop stress als je baby al slaapt terwijl je op het vliegveld bent, zo kun je ook rustig in de rij wachten bij het inchecken.

4 Huur een appartement
Een verblijf in een appartement geeft je meer vrijheid en is een huiselijkere omgeving wanneer je reist met een klein kind. Ook kun je makkelijker zelf de was doen dan in een hotel en is er zeker weten een koelkast aanwezig.

5 Doe vooronderzoek
Zoek van te voren uit welke trein of bus je moet hebben, of welke taxi naar je hotel gaat. Anders moet je met een huilende baby nog op de plaats van bestemming gaan uitzoeken waar je heen moet. Check ook van te voren waar op stations liften hebben voor de babywagen, dat scheelt weer tillen.Hoofdbeeld door: Julliette1974.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Vrouw bevalt in vliegtuigtoilet

Wat mensen al niet achterlaten in een vliegtuig… Een vrouw uit Samoa beviel gisteren tijdens een vlucht naar Nieuw-Zeeland, maar liet haar pasgeboren baby achter op het toilet.

0
Reisnieuws
Kangoeroe aan de pil

Australische kangoeroes moeten binnenkort aan de pil! Wetenschappers hebben speciaal voor de dieren een anticonceptiemiddel ontwikkeld. Zo hopen zij de explosief groeiende kangoeroepopulatie in Australië in te dammen.

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Op reis voor de Orang Oetan

Palmolieplantages, illegale verkoop van baby Orang Oetans: allemaal kwade invloeden waardoor deze aapsoort met uitsterven bedreigd wordt. Met een rondreis op Sumatra - een bezoek aan de Orang oetans, palmolieplantages, een ritje op de rug van een ...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.