Reisnieuws

Diefstal op Vakantie

Gepubliceerd: 12 jan 2012
0

Naar aanleiding van een enquête over diefstal op vakantie, georganiseerd door hotelboekingssite Hotel.info, is de interessante infographic “Rel in het Hotel


Naast een aantal meerkeuzevragen die de deelnemers moesten beantwoorden, zoals hoe vaak je per jaar op vakantie gaat of het type vakantie waar je de voorkeur aan geeft (zon of sneeuw?), waren het juist de open vragen waar een aantal zeer interessante gegevens naar voren kwamen. Aan de hand van de meest voorkomende antwoorden is de infographic ontstaan, maar ook de meest originele en bijzondere antwoorden waren het vermelden waard. Deze konden eerder al bekeken worden op het Hotel Blog van www.hotel.info/nl.

Luxe of avontuur?
In de infographic zijn de ervaringen van zowel mannen als vrouwen verwerkt en hier kunnen een aantal conclusies uit worden gehaald. Zo kiest de vrouw iets vaker voor luxe en verblijft zij het liefst in een hotel. De mannen daarentegen zijn toch avontuurlijker en kiezen voor kamperen of een eenvoudig hostel.

Populair gespreksonderwerp
Wat betreft diefstal op vakantie worden mannen net zo vaak bestolen als vrouwen, maar kennen zij wel meer verhalen van anderen (mannen?) die ooit slachtoffer zijn geweest van diefstal. Waarschijnlijk is diefstal dus een populair gespreksonderwerp onder mannen.

Meest geliefde doelwit van vakantiedieven
Nog altijd is geld het meeste geliefde doelwit van vakantiedieven, gevolgd door de camera, tas en portemonnee. De meeste diefstallen worden overigens gewoon op straat gepleegd, op de accommodatie of in het openbaar vervoer.

Geen stof, wel een mooie vrouw.
Hotel.info was tenslotte nog nieuwsgierig naar twee dingen waarbij deelnemers hun fantasie geheel de vrije loop mochten laten gaan. De ene vraag luidde: “Wat zou je het liefste onder je hotelbed willen vinden??? Verrassend genoeg koos de meerderheid voor “niets??, dus geen stof of andere viezigheid. “Niets?? werd gevolgd door –hoe kan het ook anders- geld, vouchers en drank. Opvallend was de nummer vijf in dit rijtje, namelijk een (mooie) vrouw. Het mag duidelijk zijn dat het hier om de voorkeur van de mannelijke deelnemers ging. De laatste vraag was wat je graag van de laatste vakantie mee had willen nemen. Het mooie weer was natuurlijk een logisch antwoord, zeker na de slechte zomer van 2011. Ook zagen we hier de mooie vrouw weer terugkomen; ditmaal stond zij op nummer 9.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Jamaicaans strand gestolen

Afgelopen juli is een compleet zandstrand bij Coral Springs aan de noordkust van Jamaica gestolen. Niemand weet waar de 500 vrachtwagenladingen zijn gebleven.

0
Reisnieuws
Verzekeraar schuw voor laptop

Op vliegvelden verdwijnen wekelijks 12.000 laptops, volgens een onderzoek door het Amerikaanse Ponemon Institute. De verzekeringspolis blijkt in veel gevallen niet of slechts gedeeltelijk dekking te bieden voor het verlies of de diefstal.

0
Reisnieuws
Voorbereid op reis

Een goede voorbereiding voordat je op reis gaat is erg belangrijk. Het is tenslotte vervelend om slecht verzekerd in het buitenland te stranden. Daarom zetten wij hier een paar tips op een rij voor een goed begin van de reis.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.