Reisnieuws

Overnachten in een ecohostel

Gepubliceerd: 17 jan 2012
1

Altijd al eens eco-verantwoord willen overnachten? Columbus heeft hier tien ecohostels geselecteerd om met jullie te delen.


Portland Hawthorne – Portland, Oregon

Het ecohostel in het Hawthorn District van Portland in de Amerika is een voordelig hostel met een gratis ontbijt en fietsenverhuur tegen lage prijzen. Het zogenaamde 'ecodak' van het hostel is wel heel bijzonder, dat is een groen levend dak met planten en aarde erop. Je zou denken dat dit veel extra onderhoud kost, maar niets is minder waar. Het dak is zelfvoorzienend en neemt zelf het regenwater op. Naast het ecodak, maakt het hostel gebruik van groene schoonmaakspullen, recycling en compost.


Auberge Alternative du Vieux-Montreal - Montreal, Canada

Auberge Alternative is een boutique hostel voor mensen met een kleiner budget. Het hostel is oorspronkelijk een warenhuis geweest, maar is later aangepast en gerestaureerd. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit hotel: er is een galerij en een studio waarin kunstenaars van overal ter wereld hun werk ten toon stellen. Naast de kunst, is het hotel ecovriendelijk vanwege de gratis fair-trade koffie en thee, organische ontbijt en het gebruik van andere producten die door kleine, lokale bedrijven geproduceerd worden.


Mellow Eco Hostel Barcelona – Spanje

Dit Ecohostel ligt mooi omgeven door groen, weg van de drukte en vervuiling van de grote stad.
Het hostel heeft veel gratis faciliteiten, een gedeelde keuken en activiteiten zoals barbeques en diners. Om schade op het milieu te beperken, gebruikt het hostel energie door bijvoorbeeld water op te warmen met zonnepanelen en gebruik te maken van recycling en natuurvriendelijke producten.


The Grampians YHA Eco-Hostel – Grampians, Australië

The Grampians in Australië is een hostel met allerlei avontuurlijke activiteiten in de natuur zoals hiking, rotsklimmen en abseilen. Het hostel is ecovriendelijk en maakt dan ook gebruik van zonnepanelen, opwarming van water, recycling en het opvangen van regenwater. Verder biedt het hostel organische producten aan.


Reykjavik City Hostel – Reykjavik, IJsland

Het Reykjavik City Hostel is niet alleen ecovriendelijk, maar ligt ook op een mooie locatie. In de buurt van het hostel zijn er watervallen, een groot 'geothermal' zwembad, geisers en nog meer groen.Het hostel zorgt voor zo min mogelijk vervuiling en gerecycled, ook serveren ze fair-trade producten in hun café. Ten slotte geeft het hostel ook speciale educationele programma's over duurzaamheid en 'groen' leven.


Eco Hostel Palermo – Buenos Aires, Argentinië

Zonnepanelen, een organische tuin, zuinige lampen en ecovriendelijke computer zijn slecht een greep uit het ecoverantwoorde Eco Hostel Palermo. Zelfs het merendeel van de decoratie en inrichting van het hostel is gemaakt van gerecyclede materialen.


Strawberry Fields Eco-Lodge – Konso, Ethiopië

Op de Strawberry Fields Eco-Lodge kun je genieten van het eenvoudige leven. Het hostel is een boerderij en ligt in een heuvelachtige omgeving. In deze voordelige accommodatie slaap je in houten hutten en krijg je veel mee van de lokale cultuur. Het eten wordt namelijk op de lokale manier bereidt en de hutten zijn gebouwd in authentieke stijl.


The Green Hostel – Montevideo, Uruguay

The Green Hostel in Montevideo heeft veel faciliteiten zoals fietsenverhuur, gratis ontbijt en wasserette services.Het hostel is ecovriendelijk en daarom zijn alle meubelen gemaakt van recyclebaar materiaal. Daarnaast wordt het water opgewarmd door zonnepanelen, zijn er energiebesparende lampen en is er een recycling programma.


Gyreum Ecolodge – Sligo, Ierland

Ook in Ierland is er een ecohostel te vinden. Dit Gyreum, oftewel 'rond gebouw', heeft een speciaal dak dat het gebouw onzichtbaar doet lijken. Het hostel wordt ook gebruikt als een bijeenkomst plek om nieuw ideeën te bedenken. Het gebouw gebruikt verder windturbines om energie op te wekken en zonnepanelen voor het verwarmen van water. Ook wordt regenwater opgevangen en gebruikt om voor de douches en wc's.


Enigmata Treehouse Ecolodge – Camiguin Eilanden, Filipijnen

Dit artistieke hostel is een plek waar reizigers, kunstenaars en milieukenners bijeenkomen om te praten over verandering. Het hostel heeft een galerij met (lokale) kunst, een bibliotheek café, een theater en een open klaslokaal waar les gegeven wordt over ecologie. Ook worden er seminars en workshops gehouden over conservatie en biodiversiteit.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Bamboe laptop snijdt hout

Ecologisch verantwoorde producten worden steeds populairder. De Aziatische computerfirma ASUS speelt daar handig op in met de Bamboo Notebook, een milieuvriendelijke laptop die deels van bamboe is gemaakt.

0
Reisnieuws
Ecologische sneakers

Het milieu staat al tijden in de spotlights: verantwoord wandelen en sporten kon niet uitblijven. Je hoort er dan ook pas echt bij met de ecologische gympen van het Franse merk Veja.

0

Reacties van bezoekers Reageer

nicoline

Door: nicoline • Geplaatst op

In Kenia, Diani kan je ook verblijven in het eco-resort Forest Dream. Op 5 minuutjes van het strand en weg van de massale resorts vind je hier een kleinschalig resort waar natuur en luxe hand in hand gaan. De apen lopen overal lekker rond, water wordt verwarmd met zonnepanelen, gratis fietsverhuur, eigen eco-farm en een kleinschalig natuurparkje om de natuur te behouden. De perfecte plek om lekker te relaxen en te genieten na een mooie safari in Kenia!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.