Reisnieuws

Nederlanders uit woestijn gered

Gepubliceerd: 06 jan 2012
0

Wie dacht dat het in de woestijn nooit regende heeft het mis. De Uyuni zoutwoestijn in Boliva had afgelopen week met hevige regenval te kampen, waardoor twee Nederlandse toeristen in de problemen kwamen.

Een 12.000 km2 woestijnvlakte bestaande uit zout, de Uyuni zoutwoestijn is een ware trekpleister voor toeristen. Zo ook voor Paul(29) en zijn vriendin Michelle(24) uit Tilburg die afgelopen maandag over de zoutvlakte raasden met een gids en twee andere toeristen. Toen het noodweer hen trof en het met bakken uit de hemel kwam vallen, kwam hun voertuig vast te zitten. Gelukkig kon Paul zijn ouders bereiken per gsm. Leg op zo'n moment dan maar eens uit waar je precies bent.
De Nederlandse ambassade schakelde dinsdag het Boliviaanse ministerie van Defensie in, die na financiële garanties een legerhelikopter beschikbaar stelde. Haast maakten ze echter niet, ze gingen pas de volgende ochtend op zoek naar de gestrande toeristen die inmiddels al twee dagen vast zaten. Na een zoektocht van anderhalf uur werden de vijf gevonden.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
De Amazone aan het woord

Twaalf maanden lang reizen door één van 's werelds mooiste gebieden? Auteur Bruce Parry ging de uitdaging aan en doet achteraf verslag in zijn fascinerende boek 'De Amazone'. In dit boek deelt de auteur de meest indrukwekkende verhalen van en o...

0
Reisnieuws
Top vijf bijzondere slaapplekken

Als reisredactie kom je de meest bizarre slaapplekken tegen. Niets hotel of camping, nee, slapen in een onderwatercapsule of bovenop een havenkraan! We geven je een top 5 van de meest vreemde accommodaties. (Prijzen per tweepersoonskamer per nacht)

1
Reisnieuws
Surfen in de woestijn

Mega-ontwikkelaar Richard Mladick heeft fantastische herinneringen aan het surfen vanaf tropische stranden in zijn jeugd. Daarom wil hij nu een gigantisch waterpark laten bouwen middenin in de gortdroge woestijn van de Amerikaanse staat Arizona.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.