Reisnieuws

Leuke reizen voor gehandicapten

Gepubliceerd: 11 jan 2012
0

Stel je voor, je bent gehandicapt en wilt toch meer van de wereld zien. Welke plekken kun je dan wel bezoeken? Met wat geluk krijg je wel die dure aangepaste hotelkamer, alleen met uitzicht op een lelijke muur aan de achterkant van het hotel. De toeristenindustrie in Australië heeft zich daarom bezig gehouden met de fasciliteiten voor gehandicapte en oudere mensen die toch graag op vakantie willen. Hieronder 10 bestemmingen voor ouderen en invaliden in Australië en daarbuiten:

1. Port Stephens, New South Wales

Op slechts twee uur rijden vanaf Sydney ligt de regio Port Stephens. Deze regio staat bekend om zijn bezienswaardigheden en accommodaties voor gehandicapten. De meeste gasten verblijven dan ook in het rolstoelvriendelijke O'Carrollyn's Eco Resort. Dit resort heeft aangepaste kamers, paden en een zwembad. Er is zelfs een apart voertuig dat rolstoelgebruikers naar het strand vervoert en speciale strandrolstoelen verzorgt.
Voor meer informatie, zie www.portstephens.org.au

2. Hawaii

Hawaii biedt ook mogelijkheden voor mensen met een handicap. Er zijn bij Oahu's Windward Coast speciale rolstoelvriendelijke tours waarbij de gehandicapten ook kunnen surfen, in het water dobberen of zelfs kunnen waterskiën. De gasten verblijven daar in de Westin Ka'anapali Ocean Resort Villas in Maui met goed toegankelijke zwembaden en een strand.
Voor meer informatie, zie www.accessalohatravel.com

3. Bali, Indonesië

Op tien minuten rijden vanaf de hoofdstad Denpasar, is er ook op Bali een rolstoelvriendelijk resort. De rustig gelegen groep Villa G in Ellora heeft aangepaste paden en kamers voor rolstoelgebruikers. Daarnaast organiseert het resort een safari in Oost Java en duik- en snorkeltrips op Bali voor zijn minder valide bezoekers.
Voor meer informatie, zie www.baliaccesstravel.com en www.disabledholidaysbali.com

4. Zuid Pacific cruise

De Australische P&O Cruises en Princess Cruises bieden verschillende rolstoeltoegankelijke cabines en suites. Daarnaast hebben al deze schepen speciaal apparatuur aanschaft om met dove passagiers te kunnen communiceren. Het enige nadeel is dat je als gehandicapte passagier bij de meeste stops niet van boord kan.

5. Cairns, Queensland

Een van de grootste bezienswaardigheden in Australië, het Great Barrier Reef, kun je als gehandicapte gewoon bezoeken. Quicksilver Cruises biedt vele diensten aan om gehandicapte bezoekers ook in het water te laten gaan. Naast Cairns, is Palm Cove ook een geschikte verblijfsplaats voor dit soort bezoekers.
Hotelsuggestie: Pullman Reef Hotel Casino

6. Uluru, Northern Territory

Ayers Rock hoef je als rolstoelgebruiker gelukkig ook niet over te slaan. Ayers Rock Resort, the Desert Hotel, the Lost Camel Hotel en het Outback Pioneer Hotel hebben kamers voor gehandicapte bezoekers. Er is ook een speciale diner-tour voor minder valide mensen genaamd The Sounds of Silence tour.

7. Phillip Island, Victoria

Deze populaire bestemming onder toeristen heeft veel rolstoeltoegankelijke accommodaties en bezienswaardigheden. De bekende Pinguin Parade in Ventnor is aangepast en gratis voor minder validen. Het speciale Wheelies Rest in Smiths Beach en Alvina Holiday Cottage in Ventnor is een goede accommodatie voor gehandicapte bezoekers.
Voor meer informatie, zie www.visitphillipisland.com

8. Sydney, New South Wales

Voor alle aangepaste activiteiten en bezienswaardigheden in Sydney, is er een speciale website genaamd www.sydneyforall.com. In Sydney zijn er veel activiteiten voor dove of blinde mensen, variërend van klimmen tot een speciale guided sensory tour van Touch at the Gallery.

9. Hong Kong

Hong Kong is een zeer populaire bestemming onder gehandicapten. De rolstoeltoegankelijke treinen, stations en vele beschikbare aangepaste kamers dragen hier aan bij. In Hong Kong is er dan ook als regel ingesteld dat hotels per 100 kamers 2 invalidenkamers aanwezig moeten zijn. Daarnaast is er de Hong Kong Society for Rehabilitation die diensten inzet zoals bussen en recreatieve activiteiten voor gehandicapten.
Voor meer informatie, zie www.easyaccesstravelhk.com

10. Londen, Engeland

Met de 2012 Olympische en Paralympische spelen in het vooruitzicht, is Londen zeer geschikt als bestemming voor minder valide bezoekers. De stad heeft veel stukken van de stad toegankelijker gemaakt en heeft een speciale website met daarin informatie over accommodatie, bezienswaardigheden, bars en restaurants voor gehandicapten.
Voor meer informatie, zie www.inclusivelondon.com

Hoofdbeeld door: albert_weterings.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Gekste gevonden voorwerpen 2009

Dat je je boek soms vergeet in de trein, dat kan gebeuren. Je mobiele telefoon? Niet zo praktisch, maar het mag geen wonder heten. Maar je kat?

1
Reisnieuws
Einde in zicht klim Uluru

De Australische top trekpleister Uluru sluit hoogstwaarschijnlijk haar populaire klim. Om veiligheids-, milieu- en cultuurredenen lijkt het erop dat het plan, dat al tien jaar in de ijskast ligt, nu toch doorgevoerd gaat worden.

6
Reisnieuws
Kangoeroe aan de pil

Australische kangoeroes moeten binnenkort aan de pil! Wetenschappers hebben speciaal voor de dieren een anticonceptiemiddel ontwikkeld. Zo hopen zij de explosief groeiende kangoeroepopulatie in Australië in te dammen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.