Reisnieuws

Reisreporter van het Jaar 2011

Gepubliceerd: 04 jan 2012
12

Precies om 12.00 uur op 9 december 2011 werd het Reisreporter-stemlokaal gesloten. Op het laatste moment werden nog honderden foto’s ge-upload, motivaties ingeleverd en blogs gepimpt om indruk te maken op juryleden en mede-Reisreporters. Bij Columbus sluiten wij niet uit dat hoofdprijsbestemming Patagonië velen van jullie heeft geïnspireerd om net dat beetje extra te doen om nog meer kans te maken op die felbegeerde titel: Reisreporter van het jaar 2011!

Columbus Travel
Columbus Travel

En de winnaar Reisreporter van het Jaar 2011 is...

Corrie de Winter alias corriedewinter.reisreporter.nl

Juryrapport ‘Voor ons is het belangrijk dat de winnaar voldoet aan alle Reisreporter-criteria: goede foto’s, reistips en reisverhalen. Inhoudelijk gaat het om kwaliteit en originaliteit, maar je moet ook actief zijn binnen de community – respons geven op werk van andere Reisreporters. Corrie is zo’n all-rounder. We vroegen iedereen om een motivatiebrief op te sturen – waarom verdien juist jij de hoofdprijs? Corrie in haar brief: ‘Contact is mijn motto: eerst de mens, dan de camera.’ Wat we het meest opvallend vinden aan Corrie als Reisreporter is dat ze een enorm inlevingsvermogen heeft.

Hoofdprijs: op reportage naar Patagonië

Corrie reist twaalf dagen lang met een Columbus-reporter en een lokale gids door de mooiste gebieden van Patagonië, waaronder Nationaal Park Los Glacieres en het
beroemde Tierra del Fuego. Columbus-hoofdredacteur en juryvoorzitter Louise ten Have: ‘Patagonië is een gebied met veel verschillende natuurelementen, waardoor het een absolute uitdaging vormt. Hier word je echt blootgesteld aan de natuur. Het is aan Corrie en de Columbus-reporter om dit zo goed mogelijk vast te leggen in woord en beeld!’ De reis wordt ter beschikking gesteld door partner YourWay2GO en de reportage zal worden gepubliceerd in Columbus Magazine.


Eerste prijs: één-op-één workshop Bas Meelker

Winnaar Anita Oedit alias anitaoedit.reisreporter.nl
Juryrapport ‘Anita zoekt altijd weer naar nieuwe invalshoeken en dat levert spectaculair beeld op.’
Prijs Een speciale één-op-één workshop door landschap- en natuurfotograaf Bas Meelker. Gedurende de workshop krijgt Anita een intensieve begeleiding van Bas Meelker – een ideale mix van theorie en praktijk.


Blogprijs Reisschrijver van het Jaar: blogworkshop Anja de Crom

Winnaar Eric Kokke alias kokkeeri.reisreporter.nl
Juryrapport ‘Erik heeft een scherpe tong en een geheel eigen manier van schrijven – het is altijd weer een genot om zijn blogs te lezen. Ook zijn reistips zijn glashelder en bijzonder nuttig.’
Prijs Een workshop Bloggen op Reis van Blogworkshops.nl, die wordt gegeven door tekstschrijver, journalist, romanschrijver en schrijfcoach Anja de Crom.


Publieksprijs: wellnessweekend

Ook de Reisreporters zelf hebben dit jaar een winnaar kunnen kiezen. We kregen erg veel stemmen binnen, maar er was één iemand die opviel:
Herman Morsink alias herman_m.reisreporter.nl is de publiekslieveling van 2011 met de meeste stemmen! Herman kan genieten van een heerlijk welnessweekend!Nummer 1 Reisreporter: 1 jaar gratis abonnement op Columbusmagazine en diverse boeken uit de Columbuswebshop

Winnaar Paul Hoogeveen alias PaulHoo.reisreporter.nl
Juryrapport 'Na vele sportieve opmerkingen vanuit de community heeft de Jury alsnog besloten om PaulHoo in het zonnetje te zetten. Paul heeft aan het einde van de wedstrijd zijn nr 1. plaats behouden en dus heeft hij het verdiend door zijn actieve deelneming en waarderingen van andere Reisreporters.'
Prijs 1 jaar gratis abonnement op Columbusmagazine en diverse boeken uit de Columbuswebshop.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Reisreporter van het jaar 2011: de jury

De competitie Reisreporter van het Jaar 2011 is in volle gang. Op 9 december 2011, 12.00 uur sluit de wedstrijd. Een spannend moment, want dan wordt bekend welke Reisreporters in de Top-100 staan en dus kans maken op die felbegeerde titel én een ...

0
Reisnieuws
En de winnaars zijn…

De zomerprijzen van Reisreporter.nl zijn bekend! De winnaars hiervan willen we in de spotlights zetten: Johan Ensing en Roy Voss.

0
Reisnieuws
Eerste Reisreporter gaat op stap

Donderdag is het zover: dan gaat de eerste Columbus Reisreporter op stap met een van onze eigen reisjournalisten.

2

Reacties van bezoekers Reageer

AnitaOedit

Door: AnitaOedit • Geplaatst op

Corrie, Eric en Herman van harte gefeliciteerd met jullie gewonnen prijs geniet ervan en ga vooral door met jullie mooie bijdrage hier aan Columbus :). Sorry dat ik nu pas reageer maar was op reis en had slechte internet verbinding.

Groetjes Anita

Angeleye

Door: Angeleye • Geplaatst op

Gefeliciteerd! het is jullie van harte gegund!! Groet Angèle (Angeleye)

keunings76

Door: keunings76 • Geplaatst op

Geweldig allemaal! Van Harte gefeliciteerd voor iedereen die 2011 heeft afgesloten met de titel WINNAAR!
Ik heb ervan genoten en hoop ook in 2012 weer volop te mogen genieten van alle foto´s, verhalen en lieve reacties. Super!!

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Felicitaties aan alle winnaars. Ik heb in 2011 ook erg genoten van jullie foto's en bijbehorende verhalen. En dat zal vast nog wel weer een jaartje doorgaan. Geniet van jullie prijzen!

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Wat leuk om te lezen dat de prijzen bij Corrie, Anita, Eric en Herman terecht zijn gekomen! Van harte gefeliciteerd alle vier en geniet van jullie prijzen! Ik vind het wel heel jammer dat we dit bericht via de mail krijgen. De uitreiking vorige keren - live in een zaal - sprak me veel meer aan. Dan kun je de winnaars zelf ook meteen echt feliciteren. Juist het contact met andere reisreporters maakt deze site zo leuk. Hopelijk wordt deze traditie snel weer hersteld.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.