Reisnieuws

Top-10 Muziekreizen

Gepubliceerd: 07 jan 2012
0

Muziek is universeel: het verbindt mensen met een cultuur en met elkaar. En het geeft meer diepgang aan je reizen. Daarom tippen we tien muziekreizen die je perfect kunt combineren met natuurschoon en andere highlights op bijzondere bestemmingen. Wedden dat je van de wijs wordt gebracht?

Columbus Travel
Columbus Travel
Je kunt de volledige reportage lezen in Columbus editie 32.
Verenigde Staten - Reis de blues achterna!

Ontstaan op de katoenplantages in het diepe zuiden van de VS en meegenomen door de (afstammelingen van) slaven die in het noorden op zoek gingen naar een betere toekomst, zijn de blues niet meer weg te denken uit de muziekgeschiedenis. Maak in de voetsporen van de pioniers een road trip over de Blues Highway, oftewel Route 61. Je reist van New Orleans via Memphis naar Chicago en passeert eindeloze vlakten, talloze meertjes en moerassen en vooral: slaperige stadjes waar de geesten van bluesgrootheden nog steeds rondwaren.

Win 5 x de cd Putumayo Mississippi Blues!

Bluesgod BB King met Heartbreake en Leadbelly zingt Pick a Bale of Cotton:Beeld door: TL. Williams

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Losgaan op wereldmuziek

Bezoek aankomende week het Amsterdam Roots Festival! De elfde editie van het wereldmuziekfestival laat vanaf zaterdag de hoofdstad weer trillen op zijn grondvesten met een cocktail van internationale muziek- en dansstijlen.

0
Reisnieuws
Special: In Mali kun je dansen!

Mali mag dan straatarm zijn, het Afrikaanse land kan buigen op een van de rijkste muzikale tradities ter wereld. De hoofdstad Bamako verandert op zondag steevast in één groot straatfeest, terwijl in het noorden complete woestijndorpen leeglopen ...

0
Reisnieuws
Geen chocomelk maar salsa

Tegen zo'n druilerig wintergevoel is een prima remedie. Ga een avondje dansen op exotische muziek! Ook een goede oefening voor je volgende reisje naar het Caribische gebied: op 29 december wordt tijdens de maandelijkse Salsa Casa Loca-avond in het...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.