Reisnieuws

Bivakkeren op Schiphol

Gepubliceerd: 29 dec 2011
0

Jaarlijks vertrekken er honderd duizenden reizigers vanaf Schiphol Airport. Wat velen niet weten is dat er tal van activiteiten zijn om lange vertragingen of wachtijden door te komen die anders zijn dan te eten, drinken of shoppen.

Schiphol per fiets

Voor de sportieveling maken de speciaal aangelegde fietspaden het mogelijk om naar Schiphol te fietsen. Ook kun je de speciale Schiphol fietsroute volgen die je rondom de luchthaven leidt in een mooi ‘rondje Schiphol’.

Schiphol Weddings

Voor tortelduifjes die op een speciale manier in het huwelijksbootje, in dit geval vliegtuigje willen stappen, is er de mogelijkheid om te trouwen op het vliegveld. Je kunt gebruik maken van vier huwelijksarrangementen:
1. Ticket to Paradise - een ideale oplossing als je in het buitenland wilt trouwen
2. Ready for Take-off - een traditioneel huwelijk op een unieke trouwlocatie
3. Fly Away to Yesterday - een themahuwelijk tegen de achtergrond van de nostalgische luchtvaart
4. Say Yes and Go - snel trouwen en direct na het jawoord op huwelijksreis
Kijk voor meer informatie op www.schipholweddings.nl

Massages

Na een lang vermoeiende reis vanuit het andere uiteinde van Nederland, ben je vast helemaal uitgeput en aan een massage toe. Bij Back To Life kun je terecht voor massages en zuurstofbehandelingen zodat je helemaal opgeladen het vliegtuig in kunt stappen. Back to Life bevindt zich in het gebied achter de douane, op de Holland Boulevard. Dat is de gang van vertrekhal 2 naar vertrekhal 3, tussen de E- en de F-pier.
Geen zin in gepluk en gefrunnik aan je lijf, zoek dan de massagestoelen van Q-Matic op. Na inworp van EUR 2,- kunt u 5 minuten lang in privacy en alle rust genieten van de massage. De shiatsu techniek die in de Massage-O-Matic zit verwerkt, wordt uitgevoerd door middel van het uitoefenen van druk op specifieke delen van het lichaam. De massagestoelen zijn n te vinden in lounge één, twee en vier.

Floating Dutchman

Met de floating dutchman ga je op een 2 ¾ uur durende excursie met een amfibibus. Deze bus kan rijden en varen tegelijk. Je rijdt vanaf Schiphol naar de “splash-zone?? in het Oosterdok bij NEMO. Hier ‘plonst’ de bus te water voor een fluisterstille rondvaart door de Amsterdamse grachten. De Floating Dutchman vaart langs diverse highlights in Amsterdam en rijdt bij NEMO weer het water uit om je terug naar Schiphol te brengen.
www.floatingdutchman.nl.

Rijksmuseum Amsterdam Schiphol

In het Rijksmuseum Schiphol is permanent een tentoonstelling van tien werken van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw te zien, uit de collectie van het Rijksmuseum. Verder worden er tijdelijke tentoonstellingen met een Hollands thema getoond. Het Rijksmuseum Schiphol is te vinden op de Holland Boulevard, in het gebied achter de paspoortcontrole tussen de E- en de F-Pier.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips ofdeel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Gestrand op vliegveld

Een groep studenten uit Canberra, Australie vond zich afgelopen vrijdag opeens gestrand in Darwin, toen bleek dat de maatschappij van hun aansluitende vlucht al sinds oktober niet meer vloog.

0
Reisnieuws
Vliegtuig mist luchthaven

In Bombay is een vliegtuig dat daar had moeten landen compleet over het vliegveld heen gevlogen zonder ook maar een meter te dalen. De reden? De piloten zaten een dutje te doen in de cockpit.

0
Reisnieuws
Schiphol geheel rookvrij

Rokende reizigers op Schiphol gaan het zwaar krijgen. Vanaf 1 januari 2008 mag namelijk nergens meer op deze luchthaven de brand in een sigaretje worden gestoken. Op dit moment is het nog toegestaan om te roken binnen speciale zones in cafés en r...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.