Reisnieuws

5 Leugens op reis

Gepubliceerd: 23 dec 2011
0

Van een leugentje om eigen bestwil tot misleidende leugens van reisorganisaties. Ook op reis krijg je met leugens te maken. Om te voorkomen dat jij als ervaren reiziger er toch om één of andere reden intrapt, heeft Columbus de meest voorkomende leugens op een rijtje gezet.

1. Wees op je hoede voor de reisorganisatie die je vertelt dat je in deze bus niet met je benen in je nek hoeft te zitten vanwege gebrek aan ruimte. Ook is er verteld dat er een goed werkend toilet aanwezig is in de bus, waarvan vervolgens de heerlijke aromageur van iemand anders gedurende de hele reis je neusvleugels in suist. Trap er niet in beste reizigers! Behalve het uitzicht vanuit de bus is een busrit negen van de tien keer afzien geblazen.

2. Je papt aan met de locals en andere reizigers, hartstikke gezellig en er zijn wat mooie foto's gemaakt. Bij afscheid verzekeren je nieuwe beste vrienden je toe te voegen op Facebook en je te e-mailen zodat er foto's uitgewisseld kunnen worden. Vaak zijn ze de volgende dag je naam alweer vergeten, laat staan dat ze je e-mail adres hebben bewaard. Neem het heft in eigen handen en voeg de personen in kwestie zelf toe op Facebook om deze leuke kiekjes af te dwingen. Alles voor de foto's!

3. Haal even diep adem als de vriendelijke receptionist je met een brede glimlach vertelt dat alle kamers zijn overboekt. Helemaal als ze vertelt, dat ze nog nog wel een andere kamer ergens in een hoekje vrij hebben, wat eerder op een grot met grimmige sferen lijkt doordat er geen licht naar binnen schijnt. Het is de fout van het hotel dat ze overboekt zijn, neem dus geen genoegen met minder en ga voor de dubbele suite met butler.

4. Als een reisgenoot je vertelt dat je gewoon water uit de kraan kan drinken omdat iedereen dat hier doet, denk dan een tweede keer na. Wij Nederlanders zijn namelijk verwend met het zuivere drinkwater zonder chloor dat in Nederland uit de kraan komt. Beter gezegd: we zijn niks gewend. Dus voordat je een heerlijke slok kraanwater naar binnen werkt, denk dan na over de gevolgen die het met zich mee brengt, dan koop je waarschijnlijk toch liever een flesje bronwater bij de supermarkt.

5. Schuif je naïviteit aan de kant, noch jij als je reisgenoten kunnen, ondanks het goede gevoel voor richting, de weg vinden zonder kaart. Wees moedig en geef jezelf toe aan alle technologische ontwikkelingen op dat gebied. Ze zijn er immers niet voor niks.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
1 op 3 reizigers heeft vliegangst

De zomervakantie staat weer voor de deur. Nederlanders stappen massaal in het vliegtuig naar warmere oorden. Jij kijkt er enorm naar uit, maar veel Nederlanders hebben slapeloze nachten. Zweet, hartkloppingen en trillende benen. Voor veel mensen i...

0
Reisnieuws
Gezond de wereld rond

Toen zijn ernstig zieke vrouw Sarah eindelijk weer opknapte van een serie zware behandelingen, besloot Richard Madden dit te vieren op bijzondere wijze. Een adrenaline rush aan de andere kant van de wereld!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.