Reisnieuws

Tempel 4000 jaar oud

Gepubliceerd: 12 nov 2007 0
Een recent ontdekte tempel in Lima, Peru, blijkt na onderzoek ruim vierduizend jaar oud te zijn. De archeologen die het onderzoek verrichtten zijn verrast door de geavanceerde techniek waarmee de tempel gebouwd is.
Het is moeilijk een voorstelling te maken van een beschaving die zo'n tweeduizend jaar voor Christus leefde, maar de tempel in Peru licht een tipje van de sluier: een trap, leidend naar een altaar waar offers verbrand werden en verscheidene muurtekeningen die rituelen en jachttaferelen voorstellen. De beschaving is ouder dan die van de Inca's maar toont desondanks een verrassende kennis van architectuur. In plaats van te bouwen met logge stenen en rotsen is de tempel gebouwd met bakstenen gemaakt van modder uit de nabijgelegen rivier. Nu de historische waarde van de tempel duidelijk is, willen de wetenschappers op zoek gaan naar de verblijfplaats van de eeuwenoude beschaving.

De oudste beschaving in Amerika ligt ook in Peru: de Caral. Deze vondst dateert uit 2627 BC.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...