Reisnieuws

6 Meest bizarre stranden

Gepubliceerd: 19 dec 2011

Stranden hebben altijd al iets magisch gehad. Uitgestrekte rotsachtige stranden of verlaten bounty eilanden, een strand roept standaard vakantiegevoel op. Maar er is ook een aantal stranden die wel erg bijzonder zijn om te bekijken en die je niet overal tegenkomt.

 

1. Fort Bragg Beach, Californië

Dit strand staat beter bekend als Glass Beach, omdat het totaal bestaat uit glaskiezels. Het strand was eerst een vuilnisbelt waar de Amerikanen al hun glasafval dumpten, maar de zee heeft de scherven omgeslepen tot ronde kiezelstenen. Het resultaat is een kleurrijk strand waar je gewoon met blote voeten op kunt lopen.

 

 

 


 

 

2. Ocean Dome, Japan

Japan heeft het grootste indoor strand ter wereld gebouwd en wel op een paar honderd meter van het echte strand van Kyushu Island. Maar dat is niet het enige bizarre aan dit strand, want elk uur 'ontploft' er een neppe vulkaan, waardoor er echte surfgolven in het water ontstaan. Bovendien kan het hele dak van het strand eraf, zodat je echt natuurlijk bruin kunt worden. Maar als het regent kun je ook genieten van een strakblauwe lucht met zonnetje, want dat zit allemaal ingebouwd in dit gebouw.

 

 

 


 

 

3. Papakolea Beach, Hawaii

Hawaii zit vol met stranden, maar Papakolea Beach is wel één van de meest bijzondere. Dit strand heeft namelijk groen zand. De reden hiervan is de aanwezigheid van olivijnkristallen, die worden gevormd door zogenaamde sintelkegels, een soort tijdelijke vulkanen. Het bestaan van deze vulkanen is niet eindeloos, dus het groene zand zal uiteindelijk ook verdwijnen.

 

 

 


 

 

4. Kaihalulu Beach, Hawaii

Als je genoeg hebt van het groene zand van Papakolea Beach, kun je je verplaatsen naar Maui,waar een strand is met rood zand. Deze kleur is tevens te danken aan een sintelkegel, maar deze heeft grote hoeveelheden ijzer in plaats van olivijnen in zich.

 

 

 


 

 

5. Mission Beach, Australië

Dit strand is niet bedoeld voor de bangeriken onder ons, want het hele zand is namelijk bedekt met miljoenen krabben die 's avonds het strand veranderen in een tapijt van bolletjes zand. Een erg bijzonder gezicht, maar niet handig om met je blote voeten overheen te lopen.

 

 

 


 

 

6. Hot Water Beach, Nieuw Zeeland

Hot Water Beach doet zijn naam eer aan, want het strand bevat namelijk bronnen van warm water. In de vroege ochtend is het water zelfs zo heet dat het bijna kookt, maar overdag vormt het heerlijk warme poeltjes. Het warme water is afkomstig van een onderliggende vulkaankern, die het water naar boven stuwt. Het is extreem zoutig en bevat een hoop mineralen, dus je kunt zo je eigen mini-spa graven!

 

 

 


Hoofdbeeld door: Pleeker.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of

 

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Frijke Broos
Top-10 ecologische stranden

In een tijd dat veel stranden in de Golf van Mexico worden verwoest door de olie van BP, zou je bijna vergeten dat er ook nog mooie ecologische stranden bestaan op de wereld. Daarom heeft Columbus een aantal van deze droombestemmingen op een rij g...

0
Reisnieuws
Strand voor vrouwen

Lekker met andere vrouwen naar het strand zonder dat er de hele tijd mannen lopen te koekeloeren en er jengelende kinderen om je heen drentelen... Ideaal toch? In de Italiaanse kustplaats Riccione is nu het eerste strand speciaal voor vrouwen geop...

2
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Schatteneiland Jersey

Het Britse Kanaaleiland Jersey is sinds kort een verzamelplaats van historische bouwwerken als slaapplek. Zo kun je wakker worden in een art-decoboot, een fort, een radiotoren of als je durft een oud kasteel. Historische monumenten in overvloed, v...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.