Reisnieuws

Balcamera voor panoramafoto's

Gepubliceerd: 09 dec 2011
0

Panoramafoto's maken is niet altijd een makkelijk klusje. Je hebt een goede camera nodig met panoramamogelijkheden en een driepoot om verschuivingen te voorkomen. Vervolgens moet je thuis ook nog de foto's naadloos aan elkaar photoshoppen. En dan heb je nog steeds bewegende objecten in je beeld staan! Maar er staat ons een camera te wachten die al deze problemen oplost. Maak kennis met de balcamera.

De balcamera is een afstudeerproject van vijf Duitse studenten op het gebied van Computer Graphics. De Throwable Panoramic Ball Camera is een bal met daarin 36 mobiele telefoonlenzen van 2 megapixel. Je gooit de bal in de lucht en op het moment dat hij zijn hoogste punt heeft bereikt, schiet hij uit elke lens een foto. Op het hoogste punt is de beweging van de bal minimaal, waardoor je haarscherpe foto's krijgt, zelfs van bewegende objecten. Op deze manier kun je foto's maken in 360* van de hele omgeving. Op het moment dat je bal weer vangt, worden de foto's via USB meteen naar de Panoramic Viewer gedownload, zodat je in 3D de hele foto kunt bekijken.

Helaas is de camera nog niet op de markt, omdat de makers nog op patent aan het wachten zijn.Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Tijd voor nostalgie: digitale polaroidfoto

De digitale fototechnieken hebben heel veel voordelen met zich meegebracht. Maar mis je soms ook die oude gezellige polaroidfoto’s? Dan is dit wat voor jou!

0
Reisnieuws
Filmen met je duikbril

Moeilijk, moeilijk om de indrukwekkende onderwaterwereld die je tijdens het duiken zag, bij thuiskomst in woorden te vatten. Hoeft ook niet meer! Met hulp van een duikbril met onderwatercamera laat je het gewoon zien.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.