Reisnieuws

9 bizarre biersoorten

Gepubliceerd: 05 dec 2011
0

Een heerlijk koud biertje met een pizza-, bacon- of chilismaak? Het klinkt misschien een beetje gek, maar het bestaat echt. Columbus verzamelde tien wel héél bijzondere biersmaken afkomstig uit heel de wereld.

1. Pizzabier

Pizzabier is bedacht door Tom en Athena Seefurth in Campton Township, Illinois (VS) toen ze een overschot aan tomaten hadden. Het proces van het creëren van dit brouwsel begint met het stampen van een pizza Margaretha. Met water worden de pizzakruiden weggespoeld en gekookt. Daaropvolgend wordt er gerst toegevoegd. Het vloeistof dat overblijft wordt pizzabier genoemd en na een week of twee gisten is het biertje klaar om geconsumeerd te worden.

2. Baconbier

Brooklyn Brewery brouwmeester Garrett Oliver heeft in New York wel een heel creatief brouwsel gecreëerd. Er wordt gebruik gemaakt van spek en granen. Het proces schijnt zo ingewikkeld te zijn dat een flesje maar liefst $350 (zo'n € 253) kost. Natuurlijk is dit proces een groot bewaard geheim. Proost!

3. Creme Brûlée bier

En New York kent nog meer bijzondere biertjes. Dit biertje bevat bleke mout, donkere karamel, vanille, suiker en aroma. Na een aantal weken in de brouwerij is de dessertbier gebaseerd op Creme Brûlée geboren. Als we de Southern Tier Brewing Company toch eens niet hadden!

4. Koffiebier

Dezelfde Southern Tier Brewing Company weet ook bier in combinatie met koffie op smaak te brouwen. Het koffiebier is gemaakt van bleke mout, karamel, chocolade, zwarte mout, geroosterde gerst en jamiacan Blue Mountain Coffee. Een lekker zoet biertje dus!


5. Chilibier

Voeg wat chilipepers aan bier toe, laat het een aantal weken gisten en je hebt een pittig biertje in de brouwerij. Chilibier wordt toegeschreven aan de Black Mountain Brewing Company in Arizona, VS, terwijl het oorspronkelijk chilibier toch echt wordt gemaakt door de Mexicali Brouwerij in, juist ja, Mexico.

6. Champagnebier

Kasteel Cru Champagne in Frankrijk maakt dit gearomatiseerde biertje door het mengen van water, gerstemout en Champagnegist. Net als bij het drinken van champagne, kunnen drinkers rekenen op een heldere, schone afwerking en een tintelende tong van de bubbels.

7. Oesterbier

Oesterbier is gecreëerd door de Porterhouse Brewing Company in Ierland. Het bier is niet geschikt voor vegetariërs, want het is letterlijk gebrouwen met oesters. Andere
onderdelen zijn granen zoals bleke mout, geroosterde gerst en zwarte mout.

8. Pindakaasbier

Keith Villa, ook wel de Blue Moon Brewmaster genoemd, kwam op het idee om pindakaasbier te brouwen. Keith Villa gebruikte pure pindakaas voor dit unieke brouwsel en dat werd zelfs beloond met een aantal awards.

9. Bananenbier

Wells & Young's Brewing Company in Engeland, heeft een bananenbier met behulp van echte fair trade bananen gecreëerd. Dit donkere gouden bier heeft een frisse, fruitige tropische smaak met een tikkeltje bittere nasmaak.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
'Ik had iets anders besteld!'

Het is iedereen vast wel eens overkomen; je bestelt een drankje in een restaurant en vervolgens krijg je de verkeerde bestelling.

0
Reisnieuws
Espressodag in Italië

Italië viert vandaag voor de eerste keer hun nationale drank: espresso. Het wordt georganiseerd door het Nationale Instituut van de Italiaanse Espresso.

0
Reisnieuws
VIDEO: Apen stelen cocktails

Pas op je cocktail als je ligt te zonnen op Turtle Beach, op het Caribische eiland St.Kitts. Voor je het weet wordt je drankje namelijk weggekaapt door brutale apen! De apen die rondhangen bij het strand hebben een gezonde drinklust ontwikkeld voo...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.