Reisnieuws

Nieuwste trend: SNUBAduiken

Gepubliceerd: 02 dec 2011

Lange tijd was de snelst groeiende watersport 'paddleboarding': met een surfboard peddelen over de golven van de zee. Maar de nieuwe trend op watersportgebied, die eigenlijk al twintig jaar bestaat, is eindelijk geboren, namelijk: SNUBAduiken.

SNUBA is een onderwatersport die net iets verder gaat dan snorkelen. Met een zes meter lange rubberen slang, die je voorziet van lucht, duik je de diepte in. SNUBAduiken geeft de duikers het gevoel van gewichtloosheid en eenzaamheid, diep in de zee. Een leuke ervaring, waar je geen zware duikmaterialen en certificaten voor nodig hebt.

Sinds de oprichting meer dan twintig jaar geleden, zijn er al meer dan vijf miljoen mensen die kennis hebben gemaakt met SNUBAduiken. Er zijn voor zover bekend geen ernstige ongelukken gebeurd tijdens het SNUBAduiken. Deze onberispelijke veiligheid in combinatie met het eerder genoemde gemak van de activiteit hebben SNUBA de snelst groeiende badplaatsactiviteit ter wereld gemaakt.
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
 

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Filmen met je duikbril

Moeilijk, moeilijk om de indrukwekkende onderwaterwereld die je tijdens het duiken zag, bij thuiskomst in woorden te vatten. Hoeft ook niet meer! Met hulp van een duikbril met onderwatercamera laat je het gewoon zien.

0
Reisnieuws
Door:
Duiken naar Cleopatra; de gezonken schatten van Egypte

Het is allang geen geheim voor bewoners van de Egyptische stad Alexandrië, maar reizigers slaan het vreemd genoeg vaak over.

0

Reacties van bezoekers Reageer

snubastaff

Door: snubastaff • Geplaatst op

Het is een fout in het artikel. De lengte van de luchtleiding is 6 m. (snuba.com)

rickva

Door: rickva • Geplaatst op

Leuk idee, maar een 20 meter lange slang?!? Hier gaan ongelukken mee gebeuren...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.