Reisnieuws

De voordelen van treinreizen

Gepubliceerd: 03 dec 2011

Het is in veel gevallen niet de meest snelle manier van reizen als het gaat om het afleggen van grote afstanden, maar het reizen per trein bevat veel voordelen ten opzichte van vliegen, die het de moeite waard maken om voor deze reismethode te kiezen.

1. Je bespaart geld

Normaal zou je budget opgaan aan een te duur taxitarief of aan huurauto's. En laten we vooral niet de tijd vergeten die je vaak verdoet in files of druk werk- en woonverkeer. Met de trein reizen is vaak goedkoper en bij korte afstanden in veel gevallen een stuk sneller.
 

2. Je hebt onbeperkt tech en comfort

Je kunt smartphones, iPods, laptops, dvd-spelers en andere elektronische apparaten gebruiken zonder dat schreeuwende stewards en stewardessen je vriendelijk verzoeken om deze uit te schakelen. Hetzelfde geldt voor rugleuningen en tafeltjes. Dus leun lekker achterover met gestrekte benen en luister naar je eigen muzieklijsten, tijdens het typen van een blog op je laptop, die op je uitgeklapte tafeltje staat.
 

3. Je kunt genieten van het uitzicht

Het adembenemende uitzicht op het landschap of de dorpjes waar je doorheen komt, is iets wat je vanuit een vliegtuig niet mee krijgt. Door met de trein te reizen, ontdek je vaak mooie plekjes die je normaal niet tegen zou komen en heb je in feite gratis vermaak. Geen entertainmentsysteem meer nodig!
 

4. Je wordt niet gefouilleerd en kunt meer bagage meenemen

Lang in de rij staan voor de metaaldetector behoort door het reizen met de trein tot het verleden. Tevens hoef je geen rekening te houden met een limiet aan vloeistoffen in je bagage. Bovendien zijn de opslagruimtes in met name internationale treinen groter dan in vliegtuigen, waardoor je meer bagage mee kunt nemen.
 

5. Je ontmoet locals

Wanneer je buurman een griezelige jongen of een te spraakzaam persoon is tijdens een vlucht, is de enige hoop om hiervan af te komen om sluw je oordopjes in te doen en oogcontact te vermijden. In de trein heb je de mogelijkheid om op te staan en naar een andere coupe te verkassen, of als je in een internationale trein een vaste plek hebt, naar de restauratie te lopen om een biertje te pakken en aan een tafeltje te gaan zitten. En dat is weer een goede gelegenheid om locals te ontmoeten.
 

6. Je wordt met minder huilende baby's geconfronteerd

Treinen bieden een aantal manieren om huilende baby's tegen te gaan. Ten eerste kunnen de ouders rondlopen met het kind om ze rustig te krijgen. Op dezelfde manier kun je het kind naar een rustige ruimte brengen tot het huilen is beëindigd. Het grootste voordeel is dat de baby's geen last hebben van de druk op hun oren, wat wel het geval is met vliegen.
 

7. Het is een groene manier van reizen

Aangezien de meeste treinen tegenwoordig op elektriciteit rijden, is de CO2-uitstoot 90% minder dan wanneer je gaat vliegen. Een goede gelegenheid om mee te helpen aan een beter milieu.
 

8. Je neemt minder risico

Er is geen concreet percentage beschikbaar om het aantal gewonden en doden door vliegtuigongelukken dan treincrashes te berekenen. Maar wel is duidelijk dat je een grotere kans hebt om gewond te raken of zelfs te overlijden wanneer een vliegtuig neerstort, dan wanneer een trein ontspoort.
 

9. Je krijgt minder snel last van reisziekte

Voor degenen onder ons die gevoelig zijn voor reisziekte, is een treinrit de uitkomst. De rit veroorzaakt door het consistent ritme waarin de trein rijdt namelijk minder misselijkheid of hoofdpijn dan andere vormen van reizen.
 

10. Treinen zijn rolstoeltoegankelijk

De rolstoelgebruiker onder ons weet dat het reizen per vliegtuig veel energie vergt. Het begint al bij de veiligheidscontrole, aangezien de rolstoelgebruiker niet door de metaaldetector kan lopen en dus op andere manieren gecontroleerd moet worden. De trein heeft vaak een speciale ingang voor rolstoelgebruikers, wat het gemakkelijker maakt om het voertuig te betreden.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Treinreis: Van Santos (Brazilië) naar Santa Cruz (Bolivia)

Een huwelijk met een Venezolaanse aristocraat bracht bestsellerauteur Lisa St. Aubin de Terán naar Latijns-Amerika. Ze woonden op een hacienda in de Andes, waar hij een bankrover bleek te zijn. Voor haar treinreis keerde ze terug naar de Andes, ...

1
Reisnieuws
Treinrit Noord- en Zuid-Korea

Een met bloemen versierde trein die de grens overgaat. Dat gebeurde in het strengbewaakte grensgebied tussen het stalinistische Noord- en kapitalistische Zuid-Korea. Voor het eerst sinds de Korea Oorlog (1950-1953) reden twee treinen in de gedemil...

0
Reisnieuws
Trans-Siberië route verbeterd

Met een lengte van bijna 9300 kilometer is de treinreis van Moskou naar het oosten van Vladivostok (Rusland) een van de meest bijzondere ter wereld. De reis gaat door acht tijdzones, maar is nooit heel populair onder reizigers geweest door de slec...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.