Reisnieuws

10 Voordeel tips voor mobiel internet op reis

Gepubliceerd: 24 jul 2012
0

Veel reizigers willen juist even níet bereikbaar zijn, maar mobiel internet heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Alleen, hoe doe je het zo goedkoop mogelijk?

Columbus Travel
Columbus Travel

1. Koop een internetbundel voor het buitenland

Bijna alle Nederlandse mobiele providers hebben voordelige internetbundels voor het buitenland, die je naast je gewone abonnement kunt afnemen. Voor een tariefoverzicht en aanbiedingen van de grootste providers, zie Mobielinternetkiezen.nl

2. Schakel dataroaming uit en wifi aan

Als je geen internetbundel voor het buitenland hebt afgesloten bij je mobiele provider in Nederland en je wilt op reis toch het internet op, dan maakt je smartphone gebruik van andere netwerken. Dat gaat gepaard met torenhoge zogeheten dataroamingkosten. Schakel de dataroamingoptie op je apparaat dan ook uit en gebruik waar mogelijk draadloos internet (wifi). Zelfs als je voor wifi moet betalen, ben je bijna altijd goedkoper uit dan als je van dataroaming gebruikmaakt.
 

3. Koop een lokale prepaid simkaart

Geen internetbundel voor het buitenland en ook geen wifi-aansluiting voorhanden? Koop een lokale prepaid simkaart. Dan maak je gebruik van de lokale mobiele internettarieven en ben je vrijwel altijd goedkoper uit dan te moeten dataroamen. Bovendien houd je beter vat op de totaalkosten. Let op: hiervoor dient je telefoon wel simlockvrij te zijn.
 

4. Identificeer gratis wifi hotspots

Iedere reiziger weet het: een gratis wifispot in het buitenland vinden is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Doe je (voor)onderzoek en download gratis de app op Jiwire.com, waar ruim 600.000 gratis wifi hotspots in 142 landen zijn opgenomen.
 

5. Lift mee op de wifi van de locals

Met Fon kun je op meer dan vier miljoen plekken ter wereld gratis gebruik maken van wifi. Het werkt zo: jij stelt je eigen wifi thuis op een volstrekt veilige manier open voor Fon-gebruikers en in ruil daarvoor mag jij via hen in het buitenland voor nop het internet op. Enige kosten: € 39 voor de eenmalige aanschaf van de speciale Fon-router.
 

6. Koop of huur een MiFi

Met de MiFi (My WiFi) creëer je in feite je eigen wifi hotspot. Het is een draadloze router in het formaat van een mobiele telefoon, met een wifiverbinding waarop maximaal vijf apparaten kunnen worden aangesloten. Binnen je gezin of vriendengroep kan iedereen dus voor de prijs van één wifi-aansluiting met zijn eigen smartphone, laptop of iPad het internet op. Zorg er wel voor dat je een simlockvrij exemplaar hebt, dan kun je in het buitenland met een lokaal datakaartje tegen lokaal tarief het web op. Er zijn verschillende MiFi-modellen te koop, vanaf circa € 150. Huur je er liever eentje, dan is de service van Droam een optie. Droam werkt samen met mobiele internetproviders in meer dan vijftig landen. Met één van de populairste diensten krijg je 50MB datagebruik per dag voor € 3,50 (addertje onder het gras is het starttarief van € 27,50 voor de eerste dag). Er zijn ook week- en maandtarieven beschikbaar.

7. Comprimeer je data

Download een datacompressie app, zoals die van Onavo, waarmee je tot drie keer zoveel data voor hetzelfde tarief kunt gebruiken.
 

8. Gebruik een zuinige browser

Wat betreft efficiënt dataverbruik zijn niet alle browsers één pot nat. Als beste uit de bus komt Opera Mini, dat sneller webpagina’s laadt en door slimme datacompressie slechts een tiende van de bandbreedte van andere browsers verbruikt.

9. Blokkeer advertenties

Onnodige online advertenties verslinden MB’s en dus uiteindelijk ook je zuurverdiende geld. Blokkeer ze met gratis extensies voor je browser: Adblock (Firefox, Safari, Chrome), NoAds (Opera) of Simple Adblock (Internet Explorer).

10. Kick af

Nee, heus, twee of drie weken zonder Facebook en e-mail is geen straf!
 

Met één MB kun je ...

- vijftien minuten surfen
- 300+ e-mailberichten ophalen of versturen (zonder bijlagen & afbeeldingen)
- 300+ Word-documenten (elk één A4) downloaden
- zes minuten internetradio luisteren (geen hifi)


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Gratis WiFi in Londen en Parijs

De afgelopen jaren zijn er heel wat pogingen geweest om steden te voorzien van gratis WiFi-netwerken: gratis draadloos internet, toegankelijk voor iedereen met een laptop of computer. In Londen en Parijs is dat al een succes.

0
Reisnieuws
Centrum Singapore volledig WIFI

Binnenkort kun je in het centrum van Singapore waar je maar wilt een draadloze verbinding starten. De overheid laat er een draadloos netwerk aanleggen waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Hiermee hoopt ze het internetgebruik en de bereikbaa...

0
Reisnieuws
Gratis internet tijdens de reis

Mail checken en thuisblijvers op de hoogte houden zorgt eigenlijk alleen maar voor hoge kosten in internetcafé's. Onnodig! Neem je eigen laptop mee op vakantie en zoek op waar je gratis gebruik kunt maken van WiFi-netwerken met WeFi.com.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.