Reisnieuws

Grootste reuzenrad ter wereld

Gepubliceerd: 10 nov 2007 0
In de aanloop naar de Olympische Spelen in 2008 is Beijing begonnen aan de bouw van het grootste reuzenrad ter wereld. Het Grote Rad van China wordt 208 meter hoog. Het reuzenrad in Londen, The London Eye, is met 135 meter dan niet langer de hoogste.
Terwijl de strijd tegen de dikke smog die de stad teistert doorgaat, lijkt er in Beijing geen einde te komen aan de Olympische koorts: sinds 2000 hebben 3.500 Chinese baby's de naam Ao Yun (een afkorting voor Olymische Spelen) gekregen. Nu wil de stad het grootste rad ooit bouwen. Kosten? Een slordige zeventig miljoen euro.

Helaas is de bouw van het rad niet op tijd klaar voor de Spelen; vanaf 2009 kun je voor tien euro een ritje maken. Ondanks de hoogte is een spectaculair uitzicht voorlopig niet gegarandeerd, want de smog in de stad beperkt het zicht op slechte dagen tot een paar honderd meter. Stephen Matter, projectleider, is positief en gelooft dat de stad in staat is de lucht schoon te krijgen. Zo niet, dan heb je bovenaan het rad misschien het geluk een frisse neus te scheppen omdat je boven de smog hangt.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.