Reisnieuws

6 Bijzondere surfbestemmingen

Gepubliceerd: 13 dec 2011
0

De laatste tijd lijkt het alsof de zoektocht naar het vinden van hoge golven op afgelegen locaties nog spannender is dan het surfen zelf. Dus, in de geest van de nog steeds groeiende wereldwijde surfindustrie, hebben wij een lijst van zes locaties opgesteld, die zeker niet mogen ontbreken op je surfradar.

1. Namibië

Sinds kustplaats 'Skeleton' werd gepopulariseerd door de 2008 'Google Earth Challenge', is het zuidwestelijke Afrikaanse land Namibië officieel geplaatst op de kaart als het gaat om beste surfspots. Het enige nadeel is dat het water van de zee altijd ijskoud is en dat de toegang naar de kust grotendeels gecontroleerd door zwaarbewapende diamant-mijnwerkers en grote kolonies van zeehonden. Surfers die deze barrières weten te doorbreken, kunnen ervanuit gaan te worden beloond met oneindig lege stranden, die de thuisbasis vormen van 's werelds langste en hoogste golven.

2. Bangladesh

Dit land staat bekend als één van de meest drukbevolkte landen van de wereld, maar weinig mensen weten dat Bangladesh ook de thuisbasis is van 's werelds langste strand: Cox's Bazar. Dit strand in het zuid-oosten van Bangladesh staat bekend om zijn cyclonen en zijn kwetsbaarheid voor de stijgende zeespiegel, maar het beschikt wel over maar liefst 125 kilometer strand.

3. Oman

Eén van de meest stabiele landen in het Midden-Oosten beschikt ook over meer dan tweeduizend kilometer van de kustlijn aan de Arabische zee. Terwijl het gebied gevoelig is voor verblindende zandstormen, is de kust van Oman toch een populaire surfspot voor de inwoners van Abu Dhabi en Dubai in de naburige Verenigde Arabische Emiraten.

4. Uruguay

Ingeklemd tussen Buenos Aires en Brazilië ligt Uruguay. De trendy locatie Punta del Este krijgt vaak alle aandacht. Toch zijn het de zandduinen en vissersdorpjes van Oost-Uruguay die zich aanbieden als beste surfplek van dit land.

5. Ghana

In één van de economisch meest stabiele landen in West-Afrika springen diverse surfwinkels en groepen, zoals de Ghana Surfing Association als paddestoelen uit de grond. De lokale bevolking is begonnen om Ghana te promoten als ideale surfbestemming. Ze glijden met hun borden door de tropische golven op het ritme van een West-Afrikaanse trommel.

6. Thailand

De zee van Thailand staat vooral beter bekend als één van de beste duikplekken ter wereld. Maar de moessonwinden bieden ook volop surfgelegenheid in bepaalde delen van het jaar. De Thailandse surfscene is gecentreerd rond de stranden van Phuket, Koh Lanta en Koh Pha Ngan.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Durfal surft op lavastroom

Surfen op kokend water een stapje te ver? Niet voor de pro-surfer C.J. Kanuha. Hij pakte zijn surfbord en trotseerde de kolkende én kokende golven op de plek waar de lava van de beruchte Kilauea vulkaan op Hawaï in zee stroomt.

3
Reisnieuws
Surfen in de woestijn

Mega-ontwikkelaar Richard Mladick heeft fantastische herinneringen aan het surfen vanaf tropische stranden in zijn jeugd. Daarom wil hij nu een gigantisch waterpark laten bouwen middenin in de gortdroge woestijn van de Amerikaanse staat Arizona.

0
Reisnieuws
Surfen in de hoogste golf ooit

Spannende video over de volgens de surfers 'hoogste golf ooit'. Big wavesurfer Mike wordt door zijn teamgenoot Brad in de monstergolf getrokken met een jetski...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.