Reisnieuws

5 stinkende reisbestemmingen

Gepubliceerd: 21 nov 2011
2

Stel je voor: je gaat op reis en bij aankomst blijkt al snel dat de lucht die er op de plaats van bestemming hangt, niet te harden is. Deze lucht kan variëren van rioollucht waar je neusvleugels spontaan van dichtklappen tot een overweldigende geur van rotte eieren dat loskomt van geothermische bronnen. Met dit artikel ben je in ieder geval gewaarschuwd.

1. Venetië, Italië

Heerlijk romantisch peddelen in een gondelboot met de liefde van je leven door de straten van Venetië. Het wordt alleen een stuk minder romantisch als je weet dat al het rioolwater dat de inwoners produceren, regelrecht in deze kanaaltjes terecht komt. De lucht wordt sterker naarmate de zon er in de zomer volle bak op schijnt. Met een beetje mazzel wordt je reukvermogen net niet aangetast.

2. St. Helen Auckland, Engeland

Denk eerst even goed na voordat je besluit dit plaatsje te bezoeken, voordat je straks in janken uitbarst. In het Engels dorpje St Helen Auckland verspreidt een lokale boerderij een sterke uienwalm. De stank zou zelfs zo heftig zijn dat de inwoners soms liever binnen blijven.

3. Côte-d'Or, Frankrijk

De Epoisses de Bourgogne, de meest stinkende kaas ter wereld. De kaas stinkt zo erg dat het verboden is deze mee te nemen in het openbaar vervoer. Veel bezoekers van de regio in het oosten van Frankrijk worden op zijn zachtst gezegd misselijk van deze scherpe kaasgeur.

4. Cancun, Mexico

Wie een zonnige feestvakantie in het toeristische Cancun wel ziet zitten, moet zich er van bewust zijn dat de rioolputten op elke hoek van de straat niet onopgemerkt aan je voorbij zullen gaan. Mede dankzij de overvloed aan hotels stroomt de scherpe lucht van uitwerpselen, afkomstig van het vakantievierend volk, moeiteloos je neusvleugels in.

5. Rotorua, Nieuw-Zeeland

Uitbarstingen van geisers zijn geen dagelijkse kost in Nederland. Rotorua in Nieuw-Zeeland staat daarentegen wel bekend om zijn vele geisers. Wat alleen niet op de website of in de brochure wordt vermeld, is dat deze geisers een overweldigende geur van rotte eieren met zich meebrengen. De lucht komt vrij door de zwavel in de bronnen. Hoe dichter je bij het park met de geisers verblijft, hoe goedkoper de hotelkamers worden.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Rottende kameel vervuilt water

Voor degenen die niet van rottend vlees en de daarbij behorende stank houden, is het wellicht een idee om Australië even over te slaan.

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Gevangen in stinkend vliegtuig

Opgesloten in een vliegtuigje met overvolle toiletten en huilende baby's, het was een nachtmerrie die werkelijkheid werd voor een aantal passagiers in Amerika. Een vlucht die drie uurtjes had moeten duren, liep door een combinatie van ongelukkige ...

0
Reisnieuws
Grote schoonmaak Mount Everest

Jaarlijks beklimmen honderden mensen de hoogste berg op aarde. Omdat er geen sanitaire voorzieningen en andere afvalmogelijkheden op de berg te vinden zijn, laat iedereen gewoon zijn troep achter. Een Nepalese bergbeklimmer wil daar voorgoed een e...

1

Reacties van bezoekers Reageer

C4th

Door: C4th • Geplaatst op

De geur van Cape Cross is me anders ook levendig bijgebleven.
Nooit van mijn leven geweten dat een kolonie zeerobben zo'n penetrante geur kon produceren.

GdeBoer

Door: GdeBoer • Geplaatst op

ken er nog 1; de geur die mij is bijgebleven in Tanzania is houtskool. Overal op het platte land is deze industrie in volle gang. Er worden flinke gaten gegraven, daarin wordt vervolgens hout gedumpt, dat wordt langzaam verkoold tot houtskool. En uiteraard gebruikt men deze brandstof ook om eten op te koken (open vuurtjes). Dus overal van die blauwe dwarrelende rookpluimen.
Naast Rotorua is Yellowstone ook zo'n rotte-eiren-geur-sensatie.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.