Reisnieuws

De echte namen van landen

Gepubliceerd: 19 nov 2011
0

Reizigers die wel eens in Laos zijn geweest, weten dat je de naam zonder 's' moet uitspreken. Het kan ook bijna niet anders, want elke reiziger zal je erop wijzen als je het fout doet. Maar deze kritische backpackers zijn normaal gesproken helemaal niet consistent als het aankomt op landen uitspreken op de lokale manier. Wat maakt Laos dan zo'n land waarom je het wel moet doen? En wat zijn de echte lokale namen van landen? Columbus zocht het uit.

De reden waarom reizigers Laos als 'Lao' uitspreken en bijvoorbeeld niet Egypte als 'Misr' is te zoeken in de geschiedenis. Alle koninkrijkjes van Laos stonden vroeger namelijk onder Frans bewind en Fransen spreken nooit de 's' op het einde uit. Maar toch spreken toeristen Paris niet uit als 'Parie', maar gewoon als 'Perris'. De reden hiervan kan waarschijnlijk gezocht worden in het feit dat Laos veel backpackers trekt die maar al te graag willen laten zien hoe goed ze in reizen zijn en dus weten hoe een land echt heet. Feit is daarbij dat ze het alleen bij Laos doen, dus eigenlijk helemaal niet zo doorgewinterd zijn als ze lijken. Wil jij wel overkomen als een echte reiziger? Leer dan onderstaande tongtwistende namen uit je hoofd!

Griekenland = Ell?nik?? D?mokratía
Jordanië = Al Mamlaka al Urduniya al Hashemiyah
Marokko = al-Maghrebia
Groenland = Kalaallit Nunaat
Albanië = Shqipërisë
Finland = Suomi
Japan = Nihon-koku
Korea = Daehan Minguk
Egypte = Misr

Natuurlijk gaan we niet alle landen inclusief al hun namen hier neerzetten, want het heeft uiteraard weinig zin om alle lokale benamingen te kennen. Bovendien zal geen enkele inwoner van Finland eisen dat jij hun land als Suomi uitspreekt. Het kan overigens wel handig zijn om de lokale naam van een stad te kennen als je op de weg op zoek bent naar die plek. Als je bijvoorbeeld in Frankrijk naar 'Luik' (België) zoekt, zul je dat nergens vinden. In Frankrijk wordt het namelijk aangegeven als 'Liège'.

Kortom, vind je eigen balans in het weten van de echte namen en doe gewoon waar je zelf zin in hebt bij het uitspreken van termen. Laat je vooral niet beïnvloeden door 'doorgewinterde backpackers' die jou willen vertellen hoe het wél moet!

Hoofdbeeld door: Roland.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Top 10 bizarre plaatsnamen

Wanneer je rondreist, kom je vaak langs tientallen plaatsen, waarvan vele je niet zullen bijblijven, al was het alleen maar om de onuitsprekelijke naam. Sommige plekken zijn daarentegen zo bijzonder ze je wel onthoudt. En zo nu en dan komt dat nie...

4
Reisnieuws
10 meest gebruikte woorden op reis

Wil je niet met je mond vol tanden staan in het buitenland, dan is het aan te raden om van tevoren de belangrijkste woorden in de lokale taal op te zoeken en uit je hoofd te leren. Columbus geeft je een overzicht van frasen die onontbeerlijk zijn ...

1
Reisnieuws
Fucking is sekstoeristen beu

Het Oostenrijkse dorpje Fucking heeft zijn naam niet mee. Het plaatsje bij Salzburg trekt veel toeristen, maar helaas hebben de nieuwsgierigen niet allemaal het beste voor met Fucking; het dorpje wordt al enige tijd overspoeld door sekstoeristen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.