Reisnieuws

Meest bizarre pretparken

Gepubliceerd: 08 nov 2011
1

Iedereen is vast wel eens in een pretpark geweest. Zeker als je kinderen hebt, zijn deze gelegenheden zo goed als onvermijdelijk. Maar dat amusementsparken niet alleen voor kinderen zijn bedoeld, bewijzen deze 5 meest bizarre pretparken.


1. Loveland, Zuid-Korea

Dit sculptuurpark is te vinden op het eiland Jeju en bevat 140 standbeelden van allerlei seksstandjes. Het park is tot stand gekomen omdat Jeju een populaire huwelijksreisbestemming werd voor gedwongen getrouwde Koreaanse stelletjes. De bedenker van Love Land geeft als reden aan dat hij een manier wilde vinden om de koppels te laten ontspannen tijdens hun huwelijksreis. Het park is alleen toegankelijk voor 18+ en bezoekers kunnen tevens genieten van allerlei seksfilmpjes en interactieve installaties.


2. The Holy Land Experience, Verenigde Staten

Een themapark dat volledig gebaseerd is op de Christelijke religie, dat is The Holy Land Experience in Florida. In het park kunnen de bezoekers het laatste avondmaal nuttigen met Jezus, zijn kruisiging compleet met bloedsporen live meemaken, zijn graftombe bekijken en net doen of ze zelf in het Heilige Land leven.


3. Dickens World, Verenigd Koninkrijk

Dickens World is een attractiepark in Kent dat de bezoeker terugbrengt naar de tijd van Charles Dickens in de negentiende eeuw. De stad Londen werd toen geteisterd door honger, martelingen en vluchtende criminelen. Het hele park zit vol met acteurs en zelfs de geur en mistige sfeer doen negentiende-eeuws aan. Je kunt onder anderen de Haunted House bezoeken en een boottocht maken door de martelgevangenissen en creepy steegjes van Londen.


4. Bon Bon Land, Denemarken

Bon Bon Land is een pretpark bedoeld voor kinderen en is gebaseerd op menselijke uitwerpselen. De karakters in het park poepen, scheten, kotsen en boeren er op los. De boerderijdieren zien er allemaal vriendelijk en vrolijk uit, maar als je verder kijkt zijn ze allemaal bezig met vieze dingen. Attracties hebben namen als 'Dog Fart Coaster' en lijken rechtstreeks gebaseerd te zijn op het Deense snoepmerk BonBon, waarbij de lekkernijen in dode vliegvorm of vogelpoepjes voorbij komen. Overigens schijnt het park wel oprecht leuk voor kinderen te zijn.


5. Dwarf Empire, China

Dwarf Empire simuleert een compleet dwergenkoninkrijk. Alle 150 personeelsleden zijn kleiner dan 1.20 meter en leven in schattige paddestoelachtige huisjes. Het dorpje heeft zogenaamd zijn eigen regering met keizer en keizerin. De kleine inwoners entertainen het bezoek met zang- en dansoptredens en gaan met je op de foto. De morele kwestie wordt hier behoorlijk aan de tand gevoeld, maar feit is wel dat dankzij dit park mensen met dwerggroei toch aan een baan kunnen komen, iets waar ze in het echte leven alleen maar van kunnen dromen.


6. Haw Par Villa, Singapore

Haw Par Villa is een Chinees mythologisch themapark in Singapore. Het bevat allerlei visualiseringen van Chinese volksvertellingen. Op zich zou dat niet zo raar zijn, ware het niet dat deze legendes behoorlijk aanstootgevend zijn. Zo zijn er beelden van een man in een letterlijk bloedbad, mensen die verschillende lijfstraffen ondergaan – zoals onthoofdingen - en seksueel getinte standbeelden.

Hoofdbeeld door: RudyHermans.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Chinezen bouwen Neverland na

Een groep Chinese zakenlieden wil op een eiland ten noorden van Shanghai de ranch van Michael Jackson nabouwen. Neverland zal in China wel veel kleiner worden dan het origineel in de Amerikaanse stad Santa Barbara.

0
Reisnieuws
Nieuw Disneyland in Shanghai

Walt Disney Co. heeft plannen voor een Disneyland Themapark op het Chinese vasteland. Shanghai zou het toneel moeten worden voor dit pretpark. Alleen de lokale autoriteiten moeten nog toestemming geven.

0
Reisnieuws
Hamas bouwt Hollywood

De Islamitische beweging Hamas wil een tweede Hollywood bouwen in de Gazastrook als attractie voor reizigers. Het prijskaartje: bijna 140 miljoen euro.

0

Reacties van bezoekers Reageer

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Inderdaad bizar.. Het Dickenspark zou voor mij nog kunnen, omdat hier nog iets van geschiedenis in voorkomt. Spookwandelingen in het echte Londen slaan ook erg aan.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.